Kırıkkale’de biyouyumluluk yakıt ve çevre analiz laboratuvarı kurulacak

Kırıkkale Üniversitesi tarafından koordinesi yapılan ve projesi hazırlanan ‘Biyouyumluluk Yakıt ve Çevre Analiz Laboratuvarı’ projesinin imzası, düzenlenen törenle atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale’de biyouyumluluk yakıt ve çevre analiz laboratuvarı kurulacak

Kırıkkale Üniversitesi tarafından koordinesi yapılan ve projesi hazırlanan ‘Biyouyumluluk Yakıt ve Çevre Analiz Laboratuvarı’ projesinin imzası, düzenlenen törenle atıldı.

2.5 milyon lira desteğin sağlandığı projede Kırıkkale Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı da yer alıyor.
İmza töreninde projenin önemine değinen Rektör Ekrem Yıldız,
“Biyouyumluluk çevre ve yakıt analizi projesi bugün itibariyle imza altına alınarak, yürürlüğe girmiş olacak. Bu süreç kolay bir süreç değildi. Projenin hazırlanmasından sunumuna Ahiler Kalkınma Ajansı'ndaki görüşme sürecinde onu takip eden Kalkınma Bakanlığı'ndaki müzakerelere kadar bütün bu süreçler hakikaten çalışma gerektiren, takip getiren süreçlerdir. Bu süreçte üniversitemizin değerli öğretim üyeleri, üniversitemizin değerli çalışanları başlangıçta büyük gayretler gösterdiler.” dedi.

Bu projeye Kırıkkale’nin ağırlığını koyduğunu belirten Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Valimizin dönem başkanı oluşu bizim için büyük şanstı. Ajans da üniversitemizin kapasitesini, kabiliyetini biliyor. Biz Kırıkkale Üniversitesi olarak, bölgenin en kıdemli üniversitesiyiz. 21 yıllık üniversitesiyiz. Önemli bir laboratuvar; her şeyin yeni dizayn edildiği, yeni cihazların alındığı merkezi araştırma laboratuvarı burada teşkil edilmişti ve 2010 yılında faal hale gelmişti. Bu merkez hem bölgenin hem Türkiye’nin hem uluslar arası camianın araştırmalarını yapabildiği gözde bir araştırma mekanı haline gelecektir.”

Vali Ali Kolat, “Gerçekten de bugün çok uğraş verdiğimiz ve hep birlikte gönül verdiğimiz bir projenin imza aşamasındayız, güzel bir noktadayız. Burada en çok sevindiğim bir husus şudur ki hep birlikte biz buna inandık. Başta üniversitemiz olmak üzere, üniversitemizin altyapısına güvendik. Dedik ki bu proje ancak üniversitemizde olur. Üniversitemizde başta rektörümüz olmak üzere bütün hocalarımız her türlü desteği ve ortamı hazırladı.” açıklamasında bulundu.

Kolat, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Projenin yakın takipçisi olduk ve inanın bugün bu noktaya gelmekten dolayı son derece mutluyum. Hakikaten önemli bir proje, biyouyumluluk proje güdümlü projenin ilk defa uygulanmasını gösterecek bize. Bu açıdan da hem üniversite açısından başarılı olabilirsek, paydaşları açısından da büyük önem arz edecek. Hemen her anlatılan sektör ve çevre bakımından da biouyumluluğunun yer aldığı hususlar, bütün sektörler burada var.”

Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Laboratuvarları Müdürü Prof. Dr. Sedat Ağan, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Laboratuvarları Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Siyami Karahan, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Yıldız da projeler hakkında çeşitli bilgiler verdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri projenin ilk imzasını attı. İmzaların atılmasının ardından protokol üyeleri, laboratuvarları gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Düzenlenen törene Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nurettin Aydın, AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı ve öğretim üyeleri katıldı. CİHAN

Yorumlar