Kırıkkale Üniversitesi'nden kadın doğum uzmanlarına kurs

Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği katkısıyla, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda “Fetal Kalp Tarama Kursu” düzenlenecek. 11 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenecek olan kurs, kadın doğum uzmanlarının gebelik...

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale Üniversitesi'nden kadın doğum uzmanlarına kurs

Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği katkısıyla, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda “Fetal Kalp Tarama Kursu” düzenlenecek.

11 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenecek olan kurs, kadın doğum uzmanlarının gebelik takibinde bebekteki kalp ve büyük damar anormalliklerini saptamalarına yardımcı olmak amacıyla uygulamalı ve interaktif bir eğitim programı olacak. Yenidoğan bebeklerde en sık rastlanan anomalilerin kalp ve büyük damarlara ait olduğunu belirten Kırıkkale Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Yavuz Şimşek, bunların gebelik döneminde ultrason ile teşhis edilmesi ve doğum sonrası erkenden müdahale edilmesi ile bebeklerin yaşam şansı arttırılabildiğinin altını çizdi.

Doç. Dr. Şimşek, "Kadın doğum hekimlerinin gebelik takibinde, bebeklerdeki kalp anomalilerini teşhis edip hastalara bilgi vermesi, sunulan hekimlik hizmetinin kalitesini arttıran önemli bir husustur. Bu bakış açısı ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde ilimiz ve bölgemizdeki kadın doğum asistan ve uzmanlarına yönelik düzenlenecek bu eğitim programının faydalı ve verimli olacağını düşünüyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar