Kırıkkale'de şehit işçiler için Mevlit okutuldu

Kırıkkale Garnizon Komutanlığı tarafından, Yahşihan ilçesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi (MAAT) Müdürlüğü'nde 2 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen patlamada şehit olan işçiler için Mevlit okutuldu.

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale'de şehit işçiler için Mevlit okutuldu
Kırıkkale Garnizon Komutanlığı tarafından, Yahşihan ilçesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi (MAAT) Müdürlüğü'nde 2 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen patlamada şehit olan işçiler için Mevlit okutuldu. Salih Erkeç, Samet Aygar, Cezayir Çalışkan ve Adnan Dağdeviren için Yahşihan Merkez Camisi'ndeki Mevlit programının ardından, şehit aileleri ve yakınlarına yemek verildi.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Karauz, yemeğin ardından yaptığı konuşmada bu manzaranın devlet ve milletin iç içe, gönül gönüle ve omuz omuza olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Anadolu topraklarının vatan yapılması için bin yıldır mücadele verildiğini ifade eden Karauz, "Bugün bu topraklarda mevcudiyetimizi, şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bizler bir aileyiz. Bizlerin gönül kapısı ve telefonları, sizler için 24 saat açıktır. Sizlerin sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şâd, mekanları cennet olsun." dedi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise hem devletin hem de hükümetin güvenlik birimlerine, askerlere, işçilere ve görev başında şehit olanlara sahip çıktığını vurguladı. Her türlü imkanın kanuni düzenlemelerle sağlandığını anlatan Vali Kolat, "Birçok hizmetlerden ücret alınmamaktadır. Bu anlamda da devlet, hepimize kucak açmıştır. Biz de burada devletin temsilcileri ve sizlerle beraber tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla hep beraberiz, birlikteyiz. Gönlümüz ve kapımız sizlere her zaman açık. En ufak bir sıkıntınız, probleminiz olduğu zaman sizlerin yanında olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bu vesileyle Allah sizlere sağlık ve sıhhat versin, sizlere uzun ömür versin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu vesileyle de yeni yılınızı tebrik ediyorum. Geçmişlerimize rahmet diliyorum." şeklinde konuştu.

Çantepe Askerî Gazino'da düzenlenen yemek programına Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, şehit aileleri ve yakınları katıldı. CİHAN

Yorumlar