Kırıkkale Belediyesi ilaçlama çalışmaları başlatıldı

Kırıkkale Belediyesi haşereye karşı ilaçlama çalışmasının başlatıldığını açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sivrisinek, karasinek, afit, cronomid, kene, fare ve diğer haşerelerle mücadelenin tüm hızıyla sürdüğü...

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale Belediyesi ilaçlama çalışmaları başlatıldı

Kırıkkale Belediyesi haşereye karşı ilaçlama çalışmasının başlatıldığını açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sivrisinek, karasinek, afit, cronomid, kene, fare ve diğer haşerelerle mücadelenin tüm hızıyla sürdüğü söylendi.

İlaçlama çalışmaları, rögarlar, ızgaralar, foseptik çukurları, sazlık alanlar, dereler, inşaat alanları, süs havuzları, büyük sitelerin asansör boşlukları, bağ ve bahçelerdeki sulama havuzları, bazı binaların bodrum katlarındaki su birikintileri kontrol edilerek periyodik olarak yapılacak. Kırıkkale Belediyesi Basın Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer verildi: “Karasinek mücadelesinde, mahallelerde bulunan terk edilmiş evler, kontrolsüz çöp alanları, çöp kovaları, çöp konulan kaldırım alanları, ahırlar ve gübrelik alanlar, kümesler, tüm açık ve kapalı pazar yerleri gibi karasinek üreme alanları ilaçlandı. Ayrıca gece yapılan mücadelede ise şehir merkezi ve mahallelerde bulunan park alanları ve ağaçlar, piknik ve mesire alanları, mezarlıklar çeşitli haşerelere karşı ilaçlanıyor. Özellikle sivrisinek ve chrinomidaya karşı en etkin mücadele üreme alanlarının ortadan kaldırılmasıdır. Havuz, fıçı, bidon gibi kaplarda bir haftadan fazla su bekletilmemesi, bina bodrum katlarınızda su birikintileri var ise mutlaka Temizlik işleri Müdürlüğüne bildirilmelidir.”

CİHAN

Yorumlar