Kırıkkale Belediye Meclisi toplandı

Kırıkkale Belediye Meclisi Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın İzmir’de bulunması nedeniyle Meclis Başkan Vekili Çakır Yıldırım başkanlığında toplandı. Çoğunluğun sağlanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine...

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale Belediye Meclisi toplandı

Kırıkkale Belediye Meclisi Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın İzmir’de bulunması nedeniyle Meclis Başkan Vekili Çakır Yıldırım başkanlığında toplandı.

Çoğunluğun sağlanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. 2013 Mali Yılı Kesin Hesabı Meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise bir başkan yardımcılığı ile Plan ve Proje Müdürlüğü, Ulaştırma Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mezarlık Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü birimlerinin kurulması ve yeni kadro ihdasları da oy birliği ile kabul edildi.

İtfaiye Müdürlüğü yangın tatbikatı tarifesinin 300 TL, yangın eğitimi tarifesinin ise kamu kurumlarında kişi başı saatlik ücretinin 10 TL, özel kurumlarda ise 15 TL olması kararlaştırıldı. Maddenin görüşmeleri sırasında askeri kurumlar, polis teşkilatı, ilk ve orta dereceli okullar ile ceza ve tutukevlerinde ise talep gelmesi halinde yangın eğitiminin ve tatbikat ücretinin bedelsiz olduğu belirtildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarifelerinde de değişiklik yapıldı. Su abone bedeli ve kanal katılım bedeli emlak değeri üzerinden değil metrekare üzerinden yapılacak. Yeni tarifeler sayesinde su abone bedeli ve kanal katılım bedellerinde vatandaşlar daha az ücret ödeyecekler.

Belediye Meclis toplantısında belediye ekmeğinin tarifesi de yeniden belirlendi. 250 gram belediye ekmeği 45 kuruş üzerinden satılacak. İhtisas Komisyonlarının komisyon raporu ücretleri de belirlendikten sonra oturumu yöneten Başkan Vekili Çakır Yıldırım, tüm üyelere teşekkür ederek meclis toplantısını sona erdirdi. CİHAN

Yorumlar