Kırcami'nde mutlu son

Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'nın yaklaşık üçte birini oluşturan ve 25-30 yıldır imar bekleyen Kırcami bölgesinde mutlu sona ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kırcami'nde mutlu son

Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'nın yaklaşık üçte birini oluşturan ve 25-30 yıldır imar bekleyen Kırcami bölgesinde mutlu sona ulaşıldı. Doğuyaka, Topçular, Güzeloluk, Mehmetçik, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami ve Alan mahallelerinin tamamını, Fener ve Çağlayan'ın bir kısmını kapsayan bölgenin 5 binlik imar planı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Meclis'te temsil edilen tüm siyasi partilerin oy birliği ile alınan karar, toplantının yapıldığı Hüsnü Karakaş Kültür Salonu'nu dolduran Kırcamililerin alkışları arasında kabul edildi.

    Karar öncesinde söz alan parti sözcülerinin tamamı alınan kararın bölge halkına ve Antalya'ya hayırlı olmasını diledi. CHP grup sözcüsü Deniz Fırat Budak, Kırcami sakinlerinin gönlünü alacak bir plan yapıldığını söyledi. AK Parti sözcüsü Murtaza Tamyürek, geçmişte yaşandığı gibi plana itiraz edilip sürecin uzatılmaması istedi. MHP Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay ise Kırcami imarının şehir gündeminden yavaş yavaş çıkacağını ifade etti.

    Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, bütün beklentileri karşılayacak bir plan hazırlandığını belirterek, "Bugün tarihi bir gün. Meclise ilk defa böylesine şık bir plan geliyor." dedi. Evcilmen, plan itiraz süresinin bitiminde askıdan indikten sonra Muratpaşa Belediyesi olarak bölgenin binlik planları hazırlayacaklarının sözünü verdi.

    Meclis toplantısına başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde çözümü için söz verdiği dört konudan sonuncusu olan Kırcami imarının sonuca ulaştırılması nedeniyle mutlu olduğunu dile getirerek, "Antalya'nın modern, sağlıklı bir kent olması için olmazsa olmaz bir planlama." değerlendirmesinde bulundu.

    MODERN BİR KENT YÜKSELECEK

    Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen plana göre; Kırcami bölgesinde 10 yeni kent merkezi oluşacak. Bölgede 131 bin nüfus yaşayacak. Ortalama yüzde 40 zayiat ve 0,80 emsale göre yapılaşacak bölgede, Avrupa ve ABD standartlarının da üstünde, kişi başına 20 metrekare yeşil alan düşecek. 10 bin kişilik stadyum inşa edilecek bölgede Düden Şelalesi'nin etrafında 2 milyon metrekare alan oluşturulacak. Bölgede en dar caddenin 20 metre genişliğinde olmasını planlayan çalışmanın hayata geçmesiyle şehir trafiğinde büyük rahatlama yaşanacak. Kırcami bölgesinde açılacak yeni yollarla özellikle Perge, Sinanoğlu ve Aspendos gibi bulvarlar büyük ölçüde rahatlayacak. CİHAN

Yorumlar