Kiralık Katil ve Azmettiricilere Müebbet Hapis Cezası

İstanbul'da 2 yıl önce öldürüldükten sonra su kuyusuna atılan İzzet Savurucu cinayetiyle ilgili mahkeme sonuçlandı. 5 kişi hakkında müebbet hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kiralık Katil ve Azmettiricilere Müebbet Hapis Cezası

İstanbul'da 2 sene önce, müşterek kaçtığı kadının ailesi nedeni ile verildiği öne sürülen infaz emriyle, Çatalca'da öldürüldükten sonra su kuyusuna atılan İzzet Savurucu cinayetiyle ilgili mahkeme sonuçlandı. 5 şahıs konusunda müebbet cezası verildi.

ESRARENGİZ ŞEKİLDE ORTADAN KAYBOLDU

Bağcılar polis merkezine başvuran Nurcan T., müşterek kaçtığı İzzet Savurucu'nun esrarengiz bir biçimde ortadan kaybolduğunu öldürülmüş olabileceğini belirterek şikayetçi oldu. Soruşturma neticesinde Diyarbakır'da zorla evlendirilen ve baba evine dönen Nuran T. ile tanışıp İstanbul'a kaçan İzzet Savurucu'nun evine Şubat 2013'te tanımadığı bir bireyin geldiği, eve gelen bu bireyin Mevlüt Ö. bulunduğu belirleme edildi.

İKİNCİ GÖRÜŞMEDE ORTADAN KAYBOLDU

Eve gelen Mevlüt Ö.'nün İzzet Savurucu'ya 'Beni yanında yaşadığın kadının babası tuttu. Sizi öldürmemi istedi, fakat bunu yapmayacağım.' diyerek kaybolmaları için 3 bin lira harçlık verek ayrıldığı belirleme edildi. Ancak daha sonra Melvlüt Ö.'nün bir kere daha aradığı ve İzzet Savurucu ile buluştuğu belirlendi. Bu görüşmenin arkasından İzzet Savurucu'nun ortadan kaybolduğu belirlendi.

CESET SU KUYUSUNDA BULUNDU

Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği iş başlattı. Araştırmada, Savurucu'nun Mevlüt Ö. ve 2 arkadaşı taradından öldürüldüğü belirlendi. Azmettiricilerin ise Nurcan T.'nin babası ve kuzeni bulunduğu belirleme edildi. Ceset ise Çatalca'da bir su kuyusunda bulundu.

TETİKÇİ 'ÖLDÜRMESEYDİM BENİ ÖLDÜRECEKLERDİ' DEDİ

Polisin o çağ yaptığı çalışmada, zanlılar Mevlüt Ö., Ersin T., Özkan O., ile Nurcan T.'nin babası Hanifi K. ve kuzeni Hüseyin K. gözaltına alındı. Ersin T. suçunu itiraf ederken, Mevlüt Ö. 'Öldürmezssem, beni öldüreceklerdi.' diye anlatım verdi. Diğer şüpheliler olayla ilgilerinin olmadığını söyledi. Olayla ilgili süren mahkeme 5 gün evvela sonuçlandı. Azmettirici Hanifi K., Hüseyin K. şüpheli Özkan O., Mevlüt Ö. ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Ersin T. müebbet cezasına çarptırıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar