Kır-Kent Kardeşliği projesi kapsamında 5 bin badem fidanı dağıtıldı

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Bala ilçesinde Çankaya bağlandıktan sonra Kır- Kent Kardeşliği projesi ekseninde önemli tarımsal hamlelere sahne olan Karahasanlı, Akarlar, Evciler, Kömürcü, Tohumlar, Çavuşlu, Yayla köylerinde bu kez 5 bin b.

Google Haberlere Abone ol
Kır-Kent Kardeşliği projesi kapsamında 5 bin badem fidanı dağıtıldı

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Bala ilçesinde Çankaya bağlandıktan sonra Kır- Kent Kardeşliği projesi ekseninde önemli tarımsal hamlelere sahne olan Karahasanlı, Akarlar, Evciler, Kömürcü, Tohumlar, Çavuşlu, Yayla köylerinde bu kez 5 bin badem ağacı fidanı dağıttı.

    Başkan Tanık’ın girişimiyle köylerin bir araya gelerek kurduğu Karahasanlı, Akarlar, Evciler, Kömürcü, Tohumlar, Çavuşlu, Yayla Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne teslim edilen fidanlar, 7’den 70’e tüm köylüleri mutlu etti. Fidan dağıtım töreninde köylüler adına bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı ve Karahasanlı Mahallesi Muhtarı Hüdaverdi Gedik, göreve geldiği günlerden itibaren köylerin gelişimi için çaba sarfeden, bozkırın yeşermesi için onbinlerce ağacı köylerimizde toprakla buluşturan, bir araya gelmemizi sağlayan kooperatif aracılığıyla farklı ürünler ve üretimlere yönelmemizi sağlayan Başkan Tanık ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

    “KISA SÜREDE BÜYÜK EKONOMİK DEĞERE ULAŞACAK”

    Başkan Bülent Tanık, köylülere dağıtılan 5 bin badem fidanının çok kısa süre içerisinde büyük bir ekonomik değere dönüşeceğini söyledi. Tanık, şunları kaydetti: “Çankaya’nın mevcut 124 mahallesinden en özel olanları bu bölgede bulunuyor. 2009’da belediye başkanı seçildikten sonra bu bölgeye gelip sakinlerini tanıdıktan sonra bambaşka bir yakınlık duygusu gelişti ve bunun karşılıksız olmadığını gördüm. Akrabalık yakınlığını aşacak bir dostluğu gördüm sizlerden. Kendi kardeşlerimin evleri gibi evlerinizin kapılarının bana açık olduğunu hissettirdiğiniz için sizlere müteşekkirim. Belki en iyileri yapamadık ama, belediyemizin gerçekleştirmek istediği belediyecilik anlayışının, Kır Kent Kardeşliği projesinin ilk tohumlarının atıldığı yer bu bölgedir. Herkesin bulunduğu bölgede üreterek mutlu olmasını sağlamak için program geliştirmeye çalıştık. Büyükşehirde yoksulluk ve işsizlik içinde çabalayan kesimlerin çoluk çocuğunun hiç olmazsa açlık çekmemesini sağlayacak bir düzenin Kır Kent Kardeşliği’nden geçtiğine inandık. Dayanışmanın ana yolu kırsal kalkınmadan geçmektedir. Köylünün emeğinin karşılığını alabilmesini sağlayan bir düzen kurulmadığı takdirde kentlerin kendine güvenmesi boşa böbürlenmedir. Tarımsal üretim olmadığı zaman betonu yiyemezsiniz, asfaltı yiyemezsiniz, demiri yiyemezsiniz." CİHAN

Yorumlar