Kimya sektörünün geleceği BTSO’da masaya yatırıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 22’inci Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Analiz Toplantısı’nda kimya sektörünün geleceği masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, ihracat anlamında kimya...

Google Haberlere Abone ol
Kimya sektörünün geleceği BTSO’da masaya yatırıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 22’inci Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektör Analiz Toplantısı’nda kimya sektörünün geleceği masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, ihracat anlamında kimya sektörünü istenilen seviyeye getirmeyi hedeflediklerini söyledi. BTSO çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, kimya sektörünün stratejik, katma değerli ürünler çıkaran ender sektörlerden biri olduğunu belirtti. İlker Duran, "Bizim önümüzdeki süreçte komite olarak bu enerjiyi oluşturup, motivasyonu sağlayarak özellikle ihracat anlamında, kimya sektörünün istediğimiz seviyeye gelmesi için sürdürdüğümüz çalışmalara devam etmeliyiz. Bu konuyla ilgili startını vereceğimiz projelerimizi de en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız." dedi.

Komite olarak bor madeniyle ilgili çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Duran, Bor Araştırma Komisiyonu sayesinde bor ile ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

BTSO KİMYA SEKTÖR RAPORU HAZIRLANIYOR

Yoğun çalışmaların ardından BTSO Kimya Sektör Konseyi tarafından bir rapor hazırlandığını belirten İlker Duran, "Kimya sektörü çok geniş bir sektör. Bu rapor sayesinde resmi büyük görmek belki de bize farklı ufuklar açabilir. Hazırlanan bu raporla dünyada kimya sektörü nereye gidiyor, nerelere yatırım yapmak lazım, gözde sektörler nelerdir gibi soruların hepsine cevap bulabileceksiniz." dedi.

CİHAN

Yorumlar