Kimya mühendisleri: Her gün 3 bin LPG tankeri karayollarında tehlike saçıyor

Diyarbakır’da yaşanan ve 6 kişinin ölümüne 67 kişinin de yaralanmasına neden olan LPG tankeri patlaması yollarda yaşanan tehlikeyi bir kez daha ortaya çıkardı. Karayollarına her gün yaklaşık 3 bin adet kapasiteleri 10-50 metreküp arasında...

Google Haberlere Abone ol
Kimya mühendisleri: Her gün 3 bin LPG tankeri karayollarında tehlike saçıyor

Diyarbakır’da yaşanan ve 6 kişinin ölümüne 67 kişinin de yaralanmasına neden olan LPG tankeri patlaması yollarda yaşanan tehlikeyi bir kez daha ortaya çıkardı. Karayollarına her gün yaklaşık 3 bin adet kapasiteleri 10-50 metreküp arasında değişen LPG tankerinin olduğunu ifade eden Kimya Mühendisleri Odası, bu tankerlerin seyir halinde uzman personelle birlikte yola çıkması gerektiğine dikkat çekti. Tehlikeli maddelerin taşınması sırasında şehir içinde yaşanacak bir kazada ise tahribatın oldukça yüksek olabileceği konusunda uyardı.

    Diyarbakır`ın Bingöl karayolunun 90. kilometresinde geçtiğimiz gece meydana gelen kazada bir LPG tankeri devrildi. Devrilme sonucu açığa çıkan gazın patlamasıyla yoldan geçen iki yolcu otobüsü kullanılamaz hale gelerek, kazada 6 kişi hayatını kaybetti. 20`si ağır 67 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Kazada oluşan alevler nedeniyle yaralılar yanık tedavisi için çevre illere gönderildi. Yaklaşık 22 ton, hacmen 45 metreküp LPG taşıyan tankerin devrilmesiyle 1 kilometrekarelik alana yayılan LPG patlamasıyla geniş bir alan alev topuna dönüştü.

    Doğalgazın, basınç altında sıkıştırılıp sıvılaştırılması ile daha küçük hacimlerde taşınması sağlandığını belirten Kimya Mühendisler Odası, doğal gazı sıvı fazdan gaz fazına geçtiğinde hacminin yaklaşık 270 kat arttığına dikkat çekti. Kazanın nedeni hakkında yaptıkları araştırma sonuçlarını paylaşan Oda yetkilileri, "Petrol gazının yoğunluğunun havadan ağır olması nedeniyle yerden sürünerek çukur yerlere doğru yayıldığı, bu şekilde yaklaşık 500-600 metre yokuştan aşağıya doğru aktığı tespit edilmiştir. Sızan gazın bulunduğu alana iki otobüs ve bir binek aracın Diyarbakır istikametinden gelerek tankerin devrildiği bölgeye girmiştir. Her üç aracın gazın yoğun bulunduğu alanda iken, tam olarak bilinmeyen bir nedenden dolayı oluşan kıvılcımla bir anda yayılmış tüm gazın bir patlamayla yanmaya başlaması ölü ve yaralı sayısını artmasına neden olmuştur. Tankerde yapılan ilk incelemede tankerin, emniyet ventilinin bağlandığı yerdeki dişlerden herhangi bir sıyrılma ve kırılma olmadığı, ventilin kolayca vidalı yerden çıktığı görülmüştür. Bu durum gazın sızmasını ve yayılmasını kolaylaştırmış olduğunu düşündürmektedir." ifadelerini kullandı.

    Tehlikeli maddelerin taşınması, depolanması, paketlenmesi ve kullanılması son derece uzmanlık isteyen bir çalışma olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu çalışma için eğitilmiş personele ve gerekli donanımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Karayollarına her gün yaklaşık 3 bin adet kapasiteleri 10-50 metreküp arasında değişen LPG tankeri çıkmaktadır. Bu büyük taşıma hacmi kaza riskini artıran önemli faktördür." bilgisine yer verildi.

    Kimya Mühendisleri, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nın 22 Mayıs`ta çıkardığı tebliğ ile hayata geçirilen ‘Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı’nın Bakanlığın tebliğde belirttiği gibi herhangi bir lisans mezunu kişinin 48 saatlik eğitim alıp sınavda başarılı olmasıyla yapılabilecek bir iş olmadığını kaydetti. Açıklama şöyle devam etti: "Bu basit LPG tankeri taşınması sırasında yaşadığımız feci kaza bunun en çarpıcı göstergesidir. Tebliğ`in 12.maddesinde görev alacak danışmanın, nitelikleri için lisans mezunu olması, eğitim alması ve sınavda başarılı olmasını yeterli kılınmıştır. Görev sorumluluklarına baktığımızda tehlikeli kimyasalların taşınması paketlenmesi, dökülme, yayılma gibi durumlarda gerekli önleyici işlemlerin alınması, risk değerlendirmesinin yapılması ve işletmeye daha güvenli faaliyet yürütmesi için önerilerde bulunması gibi bilgiler ancak teknik ve donanımlı bir kişiye işaret etmektedir. Danışman olabilmek için eğitim görmek ve sınavda başarılı olmak gibi bir ön şart olsa da danışman olacak kişinin tehlikeli kimyasalların kullanımı taşınması ve depolanması dâhil tüm süreçlerde gerekli kimya bilimine dair bilgilere haiz olmasını zorunlu kılmaktadır." CİHAN

Yorumlar