Kimsesizlerin umudu Kimse Yok Mu Derneği Ramazan'da sevindirdi

Kimse Yok Mu Derneği Hatay Şubesi, 'Bu Ramazan Rahmet Şemsiyenizi Paylaşmanın Bereketiyle Doldurun' sloganı ile başlattığı yardım kapsamında erzak paketlerini Samandağı, Altınözü, Yayladağı, Kırıkhan ve Reyhanlı’da ihtiyaç sahiplerine...

Google Haberlere Abone ol
Kimsesizlerin umudu Kimse Yok Mu Derneği Ramazan'da sevindirdi

Kimse Yok Mu Derneği Hatay Şubesi, 'Bu Ramazan Rahmet Şemsiyenizi Paylaşmanın Bereketiyle Doldurun' sloganı ile başlattığı yardım kapsamında erzak paketlerini Samandağı, Altınözü, Yayladağı, Kırıkhan ve Reyhanlı’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri aracılığıyla ulaştırılan Ramazan kumanyalarının teslimatı sırasında aileler sevinç gözyaşlarını tutamadı. Duygusal tabloların yaşandığını belirten Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Faik Selçuk Kızılkaya, “Önceden gönüllülerimiz tarafından ön araştırması yapılan ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan erzaklarını teslim etmeye gittiğimizde, çok da alışık olmadığımız ancak hayatın içerisinden bir kesit olan içler acısı durumlara şahit oluyoruz. Hepsi ibretlik manzaralar. Her insan farklı bir dramın parçası. Ramazan'da duygular daha yoğun seyrediyor. Gönüllülerimiz göz yaşlarına hakim olamıyor. Yardım edilen ailelerin hiç beklemedikleri bir anda karşısına çıkıyoruz. Hayat hikayesini öğreniyoruz. Sadece Ramazan yardımıyla kalmıyor, ailenin durumunu inceleyip çocuğu için burs, ailenin mutad geçimi için neler yapabiliriz gibi konularda daha sonrası için planlamalar yapıyoruz.” dedi.

"AKÜ ALSALAR, GEÇİM SIKINTISI YAŞAYACAKLAR"

Yardım çalışmalarından bir hayat hikayesini paylaşmak istediğini ifade eden Dernek Başkanı Faik Kızılkaya, şunları ifade etti: “Erzak dağıtımlarımız esnasında doğuştan felç olan 30 yaşında bir hanım ablamızla karşılaştık. Doğduğunda annesi ortada bırakıp gitmiş. Uzun süre babaannesi bakmış. O da bakamayacak hale gelince dayısı bakımını üstlenmiş. Her türlü ihtiyacını gideren dayısının hanımı yani yengesi komşusuna yardım ettiğimiz esnada, kızım sizinle konuşmak istiyor dedi. Yanına gittik. Felçli abla tekerlekli sandalyesinin aküsünün bittiğini ve paralarının olmadığını söyledi. Öğrendik ki sadece özürlü maaşıyla geçiniyorlar. Aküye para verseler evlerinin geçimini sağlayamayacaklar. Biz de Ramazan hediyesi olarak kendisine akü almayı taahhüt ettik. Bu anlattığım, yaşadığımız acılı manzaralardan sadece bir tanesi. Yüzlercesine şahit olduk. Her insan farklı bir dünya. Toplumumuzda Ramazan ayı hayır hasenat ayı olarak değerlendirilir. Bu ayda yapılan yardımların misliyle sevabının olduğuna inanırız. Bu vesileyle hayır sever vatandaşlarımızı ister gönüllü olarak, ister yardım ederek ‘Bir Dünya İyilik’ sloganıyla çıktığımız bu kutlu yürüyüşümüze destek vermelerini istiyoruz.”

"AMACIMIZ KİMSE YOK MU DİYECEK KAPI BIRAKMAMAK"

Çabalarının, bir mahzun gönül kalmasın diye uğraş sarf ettiklerini ifade eden Kimse Yok Mu Hatay Şube Müdürü Murat Küser, “Ulaştırdığımız yardımlar bize çok şey öğretti. Özetleyecek olursak, insanlarımız ne kadar zor durumda kalsalar bile sabır kahramanı kesildiklerine şahit olduk. Mağdur ama onurlu. Kimseye ihtiyacını söyleyememiş, el açmamışlar. Sağ olsun gönüllülerimiz çalışmaları sayesinde çevresinden edindiği bilgilerle bu insanlara ulaşabiliyoruz. Amacımız, imkanlar çerçevesinde ‘Kimse Yok Mu’ diyecek kapı bırakmamak. Buradan bir kez daha yardımsever vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Bu Ramazan'da da fitrelerinize, fidyelerinize, zekatlarınıza ve tüm yardımlarınıza ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmak üzere talebiz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar