Kimse Yot Mu Derneği, 500 kişinin evlerine iftar vakti sıcak yemek götürüyor

Kimse Yok Mu Konya Şubesi gönüllüleri, her akşam ihtiyaç sahi 500 kişinin evlerine iftar vakti sıcak yemek götürüyor. Kavurucu sıcaklar, uzun bir gün ve yaklaşık 17 saat tutulan orucun en yorgun bıraktığı dakikalarda herkes evine giderken...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yot Mu Derneği, 500 kişinin evlerine iftar vakti sıcak yemek götürüyor

Kimse Yok Mu Konya Şubesi gönüllüleri, her akşam ihtiyaç sahi 500 kişinin evlerine iftar vakti sıcak yemek götürüyor.

Kavurucu sıcaklar, uzun bir gün ve yaklaşık 17 saat tutulan orucun en yorgun bıraktığı dakikalarda herkes evine giderken onlar 'gönüllü iyilik seferi'ne çıkıyor. Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, iftara kısa bir süre kala hazırlanan yemekleri sefer taslarına koyup kapı kapı dolaşıp yoksullara ulaştırıyor.

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi gönüllüleri, Ramazan'da ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine sıcak iftar yemeği dağıtımı yapıyor. Şehrin çeşitli mahallelerinde derneğin belirlediği ihtiyaç sahiplerinin adresleri gönüllüler arasında paylaşılıyor. Her bölgede 8 ila 10 adrese gönderilecek iftar yemeği dağıtımını ikişer kişiden oluşan ekipler yapıyor.

Derneğin yemekhanesinde pişirilen yemekler, önce sefer taslarında pay ediliyor. Kendi araçlarıyla yemekhaneye gelen gönüllü ekipler, her gün 3 çeşit olarak hazırlanan yemekleri kendi araçlarıyla belirlenen adreslere teslim ediyor. Ekipler, emanetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıktan sonra kendi iftarlarını yapmak için evlerine dönüyor.

Dernek gönüllüleri Ramazan ayının ilk 20 gününde toplamda 10 bin bin kişilik sıcak yemek ikramı yaptı. Ramazan ayı sonuna kadar ise bu sayının 15 bini bulması amaçlanıyor. Ayrıca Ramazan ayı boyunca devam edecek çalışmalarda Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesine bağlı Konya, Karaman ve Aksaray ve ilçelerinde olmak üzere hedeflenen 12 bin gıda paketi dağıtımı devam ediyor.

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, dernek olarak bu yıl Ramazan ayında toplam 2 milyon 500 bin kişinin sıcak yemekle iftar yapmalarını sağlamak istediklerini ifade etti. Ramazan Bayramı’nda ise 50 bin çocuğa yeni kıyafetler hediye etmek istediklerini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar