Kimse Yokmu Derneği, ASRİT işbirliği ile Suriyelilere yardım eli uzattı

Kimse Yok Mu Derneği, Singapur Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren İslami yardım kuruluşu Assembly İslamic (ASRİT) işbirliği ile iç savaş sonucu yurtlarını terk ederek Mardin’e yerleşen Suriyelilere iftar verdi. Akdoğan köyünde verilen...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yokmu Derneği, ASRİT işbirliği ile Suriyelilere yardım eli uzattı

Kimse Yok Mu Derneği, Singapur Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren İslami yardım kuruluşu Assembly İslamic (ASRİT) işbirliği ile iç savaş sonucu yurtlarını terk ederek Mardin’e yerleşen Suriyelilere iftar verdi. Akdoğan köyünde verilen iftardan sonra dernek gönüllüleri kırsal alanda yaşayan Suriyelilere Ramazan kolisi dağıttı.

Yurtiçi ve yurt dışında yaptığı yardım faaliyetleri ile dikkat çeken Kimse Yok Mu Derneği ASRİT işbirliği ile Suriyelileri sevindirmeye devam etti.

Derneğin Mardin Şubesi Başkan Yardımcısı Serdar Ökmen, şimdiye kadar bin 300 aileye ulaştıklarını söyledi. ASRİT kuruluşunun Suriyelilere yardımcı olmak için gönüllüleri ile Mardin’e gelerek beraber çalışmalara katıldıklarını ifade eden Ökmen, derneğin ilgisine teşekkür etti. Zaman zaman yabancı yardım kuruluşları ile beraber çalışarak yoksullara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Ökmen, "İç savaş nedeniyle milyonlarca Suriyeli yerinden yurdundan oldu. Bunların bir kısmı Mardin ve ilçelerinde yaşıyor. Yardımlarımız içinde Suriyelilerin payı büyük oranda. İl ve ilçelerin dışında köylere yerleşmiş ve tarlalarda çalışan Suriyelilere de ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız sürüyor. Bize destek olan hayırseverlere ve gönüllülerimize teşekkür ediyor. Hayırseverler ile yardıma muhtaç insanlar arasında köprü vazifesi görüyoruz." şeklinde konuştu.

Singapur’da yardım faaliyetlerinde bulunduklarını belirten ASRİT gönüllüsü Muhammed Faysal, insanlığın ortak acısı olan Suriyelilere yardımda bulunmak istediklerini söyledi. Kimse Yok mu Derneği ile irtibata geçerek beraber çalışmaya başladıklarını kaydeden Faysal, bu amaçla Mardin’ geldiklerini kaydetti. Faysal, "Buraya yardım amacıyla geldik. Suriyeli kardeşlerimiz ile beraber iftar etik. Onların kaldığı yerlere gidip yardımda bulunduk. Suriyelilere el uzatmak güzel bir duygu. Bize yardımcı olanlar teşekkür ediyoruz." İfadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar