Kimse Yokmu 5 kıta 110 ülkede yüzbinlere Ramazan sofrası kuracak

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şube Müdürü Erkal Aykaç, derneklerinin yurt içindeki ve yurt dışındaki Ramazan faaliyetlerini değerlendirerek yardım çalışmalarına hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. ''Bu Ramazan rahmet şemsiyenizi...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yokmu 5 kıta 110 ülkede yüzbinlere Ramazan sofrası kuracak

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şube Müdürü Erkal Aykaç, derneklerinin yurt içindeki ve yurt dışındaki Ramazan faaliyetlerini değerlendirerek yardım çalışmalarına hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

''Bu Ramazan rahmet şemsiyenizi paylaşmanın bereketiyle doldurun'' sloganıyla 2014 Ramazan kampanyasına başladıklarını ifade eden Aykaç, ''Kimse Yok Mu, Ramazan coşkusunu tüm Türkiye'de, 5 kıtada 110 ülkede yaşatmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan çalışmalarıyla yardım bekleyen milyonlarca ihtiyaç sahibi insana umut olan Kimse Yok Mu, bu Ramazan da gönüllülerin de desteği ile dünyanın dört bir yanındaki yetimlere Ramazan bereketi götürecek. Ramazan ayı boyunca 400 bin ihtiyaç sahibi aileye Ramazan kumanyası ulaştırmayı hedefliyoruz. 2 milyon 500 bin kişiye de sıcak yemek ikram edeceğiz ve 50 bin kişiye bayramlık yardımında bulunulacak.'' dedi.

Bu Ramazanda da Kimse Yok Mu, binlerce gönüllü ile Ramazan yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaştıracağını dile getiren Aykaç, tüm Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde ihtiyaç sahiplerini Ramazan ayında da yalnız bırakmayacaklarını ifade ederek, Kimse Yok Mu gönüllülerinin tüm iyilikseverleri paylaşmanın bereketine davet ettiğini aktardı.

''Tüm Türkiye'de ve 110 ülke de Ramazan bereketini paylaşan Kimse Yok Mu, 46 ülkede de yetimlere ulaşacak.'' diyen Erkal Aykaç şöyle devam etti: ''Bu Ramazan da siz de sofranızda bir yetime yer açın, diyen dernek gönüllüleri Arnavutluk, Benin, Bosna Hersek, Burundi, Çad, Endonezya, Etiyopya, Demokratik Kongo, Dominik Cumhuriyeti, Fil Dişi, Filistin, Gana, Gine, Güney Afrika, Güney Sudan, Karadağ, Kanada, Kamboçya, Kamerun, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Liberya, Madagaskar, Malawi, Mali, Mısır, Moğalistan, Mozambik, Myammar, Nijer, Nijerya, Pakistan, Panama, Ruganda, Senegal, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland, Uganda, Venezüella ve Yemen'de yetimlerle sofralarına kucak açacak.'' ifadelerini kullandı.

Derneğin Çorum'daki Ramazan ayındaki faaliyetlerine de değinen Aykaç, kentte bin 500 adet kumanya paketi dağıtacaklarını, Ramazan ayı boyunca bayramlık elbise ve ayakkabı yardımları da yapacaklarını dile getirdi.

Bu vesile ile hayırsever insanlara da seslenerek, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatıp sahurla iftar arasında kardeşliğin ve paylaşmanın huzurunu yaşatmak için maddi ve manevi destek beklediklerini kaydeden Aykaç, ''Bir kumanya bedelinin 60 lira, veren el ile alan eli buluşturmak için Ramazan ayının çok daha iyi bir fırsat olduğunu, iyiliğin bir ucundan tutmak az veya çok içinde olmak isteyenleri derneğimize bekliyoruz.'' CİHAN

Yorumlar