Kimse Yok mu'dan Suriye'ye 24 Tır

Kimse Yok mu Derneği gönüllülerinin Türkiye’nin dört bir yanında Suriyeli ihtiyaç sahipleri için topladığı yardımlar Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir araya getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok mu'dan Suriye'ye 24 Tır

24 TIR dolusu gıda, temizlik ve insani yardım malzemesi sınır hattındaki kamplarda kalan sığınmacılara dağıtılacak.

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Nizip'te buluşan 24 yardım TIR'ı, Suriyeli mülteciler için yola çıktı. 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası altında 3. organizasyonlarını gerçekleştirdiklerini belirten Kimse Yok mu Yurtiçi Yardımlar Koordinatörü Emin Çalhanoğlu, 24 TIR dolusu yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine göndereceklerini söyledi. Çalhanoğlu, "Suriyeli mültecilerle alakalı insani yardım çalışmalarımızın Nizip'teki ayağındayız. Yaklaşık 3 ay önce AFAD ve diğer farklı sivil toplum kuruluşlarıyla beraber oluşturulan 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası altında 3. organizasyonumuz için Nizip'teyiz." dedi.

TIR'ların Nizip, Gaziantep, Kilis ve Hatay'da yaşayan mültecilere gideceğini ifade eden Çalhanoğlu, "Bugünkü yardım malzemelerimiz ağırlıklı olarak gıdadan oluşmakta. 100 tonun üzerinde kuru gıda malzememiz var. 50 tona yakın sütümüz var. 3'er bin adet çocuk maması ve çocuk bezi de var." diye konuştu.

Bugünkü yardımlarla beraber Suriye ile alakalı 330'un üzerinde bir TIR organizasyonu yaptıklarının altını çizen Çalhanoğlu, "Bunların maddi değerleri bu zaman kadar yaklaşık 60 milyon TL'yi geçmiş durumda. Ülkemizde bulunan Suriyeli insanların eğitimden sağlık hizmetlerine, gıdasından giyimine, ev eşyasından temizlik eşyalarına kadar yapılan yardımlarla alakalı 100 binin üzerinde insani yardımı insana yardım ulaştırmış olduk." açıklamalarına yer verdi.

Suriyeli mültecilere yardım kampanyasına katılan Fatih Üniversitesi Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi Yunus Emre Dede, üniversitelerinde yaptıkları toplumsal duyarlılık projesi kapsamında 2 TIR dolusu yardımı Suriyelilerle buluşturacaklarını dile getirdi. İyilik Bayramı Projesi kapsamında 2 senedir savaş mağduru Suriyeli vatandaşlara yardım kampanyası yaptıklarını açıklayan Dede, "Tüm Fatih Üniversitesi öğrencileri, akademik personeller ve yöneticiler yardım kampanyası yaparak Suriyeli mülteci kardeşlerimizi unutmamaya, onlara varlığımızı hatırlatmaya çalışıyoruz. İki günlük proje kapsamında yaklaşık 20 bin liralık yardım topladık." dedi.

Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat son sınıf öğrencisi Emrah da üniversitelerinde gerçekleşen İyilik Bayramı Projesi kapsamında Suriyeli mültecilere yardım kampanyası yaptıklarını söyledi. Mağdur durumda olan insanlara bir nevi acılarını unutturmak istediklerini belirten öğrenciler, topladıkları paralarla 2 TIR'lık bir yardım düzenlediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde yardım TIR’ları Suriyelilere ulaştırılmak üzere hareket etti.

Yorumlar