Kimse Yok Mu'dan 36 aileye gıda yardımı

Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi tarafından Baskil’de yaşayan ihtiyaç sahibi 36 aileye gıda, öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu'dan 36 aileye gıda yardımı

Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi tarafından Baskil’de yaşayan ihtiyaç sahibi 36 aileye gıda, öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.

Elazığ Şube Müdürü Önder Çolak, dernek olarak Elazığ il merkezindeki ve ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine el uzatarak yardım etmeye çalıştıklarını belirtti. Yardım çalışmaları kapsamında Baskil ilçesinde muhtaç olduğu, çeşitli incelemelerle tespit edilen 36 aileye yardım ulaştırdıklarını anlatan Çolak, “Derneğimiz, Elazığ il merkezinin yanında ilçelerimizde de yardım programları düzenleyerek gönüllülerimiz ile beraber ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmakta, yardımları kendi elleri ile bu ailelerimize bizzat teslim etmektedirler. Baskil ilçemizde de ihtiyaç sahibi ailelere nasıl ulaşırız, onların ellerinden de nasıl tutarız diye yönetim kurulumuzda görüşüldü. Yönetim kurulumuzdan çıkan yardım kararı doğrultusunda ilçemizin sosyal yardımlaşma vakfından hakikaten mağdur ve ulaşılması gereken ailelerimizin listesi istendi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından derneğimize ulaştırılan ihtiyaç sahibi aile listesi doğrultusunda 36 ailemize Baskil ilçemize giderek gönüllülerimiz vasıtasıyla her ailemize gıda, aile fertlerine giyim ve öğrencilerimize kırtasiye malzemesi dağıtımı yaptık. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın bu konuda derneğimize vermiş olduğu desteğe teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kimsesiz vatandaşlara yardım eli uzatmak için hayırseverlerden destek beklediklerini söyleyen Çolak, “Derneğimizin il ve ilçelerimizde bu yardımlarının artarak devam etmesi için yardımsever vatandaşlarımızın ve firmalarımızın ayni ve nakdi yardımlarını bekliyoruz.” dedi.

Dernek gönüllüsü Erdoğan Gökalp ise Baskil’de gerçekleştirilen yardım dağıtım organizasyonuna eşiyle gönüllü olarak katıldıklarını belirtti. Gökalp, “Baskil ilçemizde düzenlemiş olduğu yardım programına eşim ile beraber iştirak ettik ve yardımları ailelere, çocuklarımıza bizzat ulaştırmanın mutluluğunu gözyaşları ile yaşadık. Bu yardımlara vesile olan hayırseverlere ve Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar