Kimse Yok Mu TIR'ı gönüllülerin dualarıyla Kilis'e uğurlandı

Kimse Yok Mu'nun Türkiye'nin dört bir yanından Kilis'e ulaşması için yola çıkardığı 50 TIR’dan biri de Samsun'dan hareket etti.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu TIR'ı gönüllülerin dualarıyla Kilis'e uğurlandı

Kimse Yok Mu'nun Türkiye'nin dört bir yanından Kilis'e ulaşması için yola çıkardığı 50 TIR’dan biri de Samsun'dan hareket etti. Battaniye ve gıda malzemeleriyle dolan TIR, gönüllülerin dualarıyla uğurlandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) başlattığı 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında Kimse Yok Mu, Türkiye'nin dört bir yanından Kilis'e ulaşmak üzere 50 TIR yola çıkarıyor. Bu kapsamda Samsun'daki hayırseverlerin yardımıyla dolan TIR, Kilis'e hareket etti.

AFAD tarafından başlatılan ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteklediği proje kapsamında 40 Kimse Yok Mu Şube'sinden yola çıkan 50 TIR insani yardım, 19 Şubat Çarşamba Günü Kilis üzerinden Suriyeli mültecilere ve Suriye'de oluşturulan çadır kente ulaşmış olacak. Kimse Yok Mu Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, Suriyeli savaş mağdurlarının ilk günden itibaren yanında olunduğunu belirterek soğuk kış şartlarının ağırlaştığı ve açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere yardımlarını hız kesmeden ulaştırıldığını söyledi.

Kimse Yok Mu'nun, savaştan birinci derecede etkilenen çocuk ve kadınlar başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirten Cemil Başbay, "AFAD başkanlığında yürütülen ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası için yardım TIR'larını bölgeye göndermeye devam ediliyor. Biz de Samsun'dan hayırseverlerin desteğiyle bir TIR yardım malzemesi hazırladık. Türkiye'nin dört bir yanından 50 TIR yola çıkacak. Samsun'daki TIR'ın battaniye ve gıda ile dolmasında emeği geçen hayırseverlere teşekkür ediyoruz." dedi.

    Kampanyanın duyurulması konusunda katkıları olan Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor da, Suriye'nin kanayan bir yara olduğunu belirterek "Halkı bilinçlendirme adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu konuya da duyarsız kalamayız. Kampanyanın duyurulması için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar