Kimse Yok Mu, Suriyelilere 40 Bin Battaniye Dağıttı

Dernek, dağıttığı 40 bin battaniye ile Suriyeli mültecilere sıcak bir ortam sağlamaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Suriyelilere 40 Bin Battaniye Dağıttı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilere yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği, 'Kış Kapıda Onlarsa Hala Sokakta' sloganıyla yürüttüğü kampanya ile barınma, giyinme, gıda, gibi ihtiyaçları gönüllüler aracılığıyla ulaştırmaya devam ediyor. Dernek, dağıttığı 40 bin battaniye ile Suriyeli mültecilere sıcak bir ortam sağlamaya çalışıyor.

Sokaklarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecilerden biri olan Hannan Hüseyin ve ailesi, Halep’teki evlerine düşen bombadan sağ kurtulmayı başararak Türkiye’ye sığınmış. Yaşadıklarını, "Evdeydik bir anda bir patlama oldu, evimizin üzerine bomba düştü. Patlamanın etkisi ile çocuklarım yerlere savruldu ve sol ayağıma bir şarapnel parçası saplandı. O anda ne yapacağımızı bilemedik herkes panik halinde kaçmaya çalışıyordu, çok korktuk. Bazı akrabalarım vefat etti. Biz de Türkiye’ye kaçmaya karar verdik." cümlesiyle özetliyor Hannan Hüseyin. Sınırda kendilerini karşılayan Türk askerlerinin kendilerine iyi davrandığını aktaran Hüseyin, "İstanbul’da yaşayan bir akrabamız vardı, onun yanına geldik. Onların durumu da hiç iyi değildi, sığıntı gibi yaşıyorduk. Çok zordu." ifadesini kullanarak, şunları anlattı:

"Bazı helal süt emmiş insanlar bizim bu halimizi gördüler, bize bu evi buldular. Daha önce parkta yaşıyorduk. Evimizde hiçbir şey yoktu. Komşuların ve sizin gibi yardımsever derneklerin sayesinde ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmını karşıladık. Evde 12 kişi kalıyoruz. Engelli olduğum için iş bulmakta zorlanıyorum. Sadece kardeşim çalışıyor. Çocuklarımı Suriye’de okutuyordum. Şimdi eğitimleri yarıda kaldı. Çocuklarımı okula göndermek istiyorum, ama gönderemiyorum. Okuyup meslek sahibi olmalarını çok isterdim. Kimse Yok Mu’nun verdiği battaniye, soba ve düzenli gıda ile hayatımıza devam ediyoruz. Hepiniz başım gözüm üstüne. Bizlere hayır işleri yaptınız, bizleri unutmadınız. Çocuklarımızla soğukta kalıyorduk. Sizler eşya, battaniye, soba ve yiyecek getirdiniz. Bizi giydirdiniz. Yaptığınız iyilikleri hiç unutmayacağız."

İstanbul'da yaşayan mültecilerden biri 63 yaşındaki Muhammed Ali de "Ailem, evimize yakın yerlere bombalar düştüğünde korkuyordu, bir anda hava saldırısına uğradık ve çevremizdeki evler yıkıldı. Bizim ve diğer akrabalarımın evi de bu saldırıda yıkıldı. Ölenler oldu. Çalışmamız ve ailemizi geçindirmemiz gerekiyordu. Biz de Kilis’ten Türkiye’ye sığındık. Hiç birimizin pasaportu yoktu, İstanbul’a gelince hemen iş aramaya başladık. Evimizde akrabalarımla beraber 19 kişi kalıyoruz." diyerek yaşadıkladını özetledi. Damadı ve 2 çocuğunun çalıştığını ama çok zorlandıklarını kaydeden Ali, "Evde 4 aile kalıyoruz, toplamda 19 kişiyiz. Çocuklar süt istiyor, hastalanıyor ve ilaç istiyorlar. Devletin verdiği sağlık hizmeti ile çok şükür sağlık ocaklarına gidebiliyoruz." dedi. Türkçe bilmedikleri için zorluk yaşadıklarını anlatan Ali, " Halep’te durumumuz çok iyiydi. Herkesin bir işi vardı, tekstil işleri yapıyorduk. Vatanımızdaki savaş ne zaman biter bilmiyorum. Allah’a şükür sayenizde durumumuz biraz daha iyi. Yaptığınız iyilikleri bütün dünya görüyor, biz de sizlere dua ediyoruz." şeklinde konuştu.

Soğuk kış şartlarında, kamplarda, çadırlarda, sokaklarda yaşamaya çalışan Suriyeli mülteciler için yardım kampanyasına devam eden Kimse Yok Mu, kasım ayı itibariyle yurt genelinde 38 milyon liranın üstünde insani yardım ulaştırdı. Kış ayının gelmesiyle yardım faaliyetlerini artıran dernek, Suriyeli mültecilere yardım etmeye devam edecek.
CİHAN

Yorumlar