Kimse Yok Mu, Somalı bin çocuğa eğitim yardımı yapacak

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, Manisa- Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardım için “Somalı madencilerin emanetlerine sahip çıkalım“ isimli yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplam bin çocuğun...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, Somalı bin çocuğa eğitim yardımı yapacak

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, Manisa- Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardım için “Somalı madencilerin emanetlerine sahip çıkalım“ isimli yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplam bin çocuğun eğitim ihtiyaçları için 3 yıl boyunca çocuk başına yıllık 1.500 TL yardım yapılacak.

Selçuk Otel’de konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Kimse Yok mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı, Soma’da hayatını kaybedenler ve yakınları için Türk milletinin seferber olduğunu hatırlattı. Kimse Yok Mu Derneği olarak da aynı hassasiyetle olay anından itibaren Somalıların yanında olduklarını ve yaralarına merhem olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Şube Müdürü Aşçı, ailelerine helal rızık sağlamak için yerin metrelerce altında alın teri döken ve yine bu uğurda yaşamlarını yitiren vatandaşlara geride bıraktıkları emanetleri için harekete geçtiklerini anlattı. Hasan Aşçı “Derneğimiz, olay anının hemen akabinde bölgeye en yakın ekibini göndererek arama-kurtarma faaliyetlerine katıldı. Bölgede görev yapan Kimse Yok Mu ASYA Arama-Kurtarma Ekibimiz öncelikle vefat eden işçilerin ve yaralıların tahliyesinde çalışmalar yürütürken tünel çıkışlarında da özel ekipmanlarıyla gaz ölçümü yaptı. Arama-kurtarma çalışmalarının yanında Derneğimiz gönüllüleri tarafından bölgede bulunan kazazede işçilerimizin ailelerine lojistik ve psikolojik destek sağlandı. Derneğimiz, arama-kurtarma çalışmaları sona erdiğinde Somalı şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıp, uğruna can verdikleri hayallerini gerçekleştirebilmek için seferber oluyor.” dedi.

Hasan Aşçı, dernek olarak yapılacak yardımları şu şekilde sıraladı: “Öncelikle kazadan etkilenen yaralılara ve işçi ailelerine ASYA Psiko-Sosyal Destek Ekibimiz tarafından gerekli destek sağlanacaktır. Yaşanan elim kazada babalarını kaybeden yetim çocukların ve yaralı kurtulan işçi kardeşlerimizin evlatlarının kırtasiye ve giyim ihtiyaçlarından eğitim burslarına kadar her türlü eğitim desteğinin sağlanması, kazazede işçi yakınlarının sağlık, gıda, giyim ve ev ihtiyaçlarının karşılanması da acilen gerçekleştirilmesi planlanan hedeflerimizdendir. Bu kapsamda toplam bin çocuğun eğitim ihtiyaçları için 3 yıl boyunca derneğimiz tarafından çocuk başına yıllık 1.500 TL değerinde yardımda bulunulacaktır. Acil ihtiyaçları karşılanan kardeşlerimizi Ramazan ve Kurban’da da yalnız bırakmayacak olan derneğimiz, Ramazan Bayramı’ndan önce merhum işçi kardeşlerimizin geride bıraktıkları ailelerin giyim ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamak için bayramlık yardımında bulunacaktır. Kurban bayramında ise kazazede her Somalı aileye birer kurbanlık hediye edilecektir.”

KAZAZEDELER ‘KARDEŞ AİLE’ İLAN EDİLECEK

Kimse Yok Mu Derneği, “Kardeş Aile” projesi kapsamında da Somalı mağdurların yanında olacak. Bu proje kapsamında hayırsever aileler Soma’daki kazada hayatını kaybedenlerin ailelerini kardeş aile ilan edecek. Hasan Aşçı, bu proje ile mağdur ailelerin her ihtiyaç duydukları anda ellerinden tutabilecek bir kardeş ailelerinin olacağını aktardı. Aşçı “Bu sayede derneğimiz, şehitlerimizin aileleri için kurdukları hayallerin gerçekleştirilmesini amaçlamaktadır. Eğitim, sağlık, giyim gıda vb. gibi en temel insani ihtiyaçlarını Kardeş Aile projesiyle tespit edip karşılamayı hedeflemektedir.” dedi.

Somalı ailelere yardım yapmak isteyen vatandaşlar bankalar vasıtasıyla, dernek merkezi ve irtibat bürolarından makbuz karşılığında ve SMS yolu ile bağışta bulunabiliyor. Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla SOMA kampanyasına bağışta bulunabilecek banka hesap numaralarımız şu şekilde: Bank Asya Büsan Şubesi’ndeki TR54 0020 8000 9901 0478 5900 15 nolu hesap, Albaraka Türk Konya Şubesinde bulunan TR37 0020 3000 0044 4444 0000 11 hesap ve Türkiye Finans Yeni Toptancılar Şubesinde bulunan TR29 0020 6001 7200 2600 0000 26 nolu hesap.

YARDIM YAPMAK İÇİN BAZI YÖNTEMLER

Ayrıca kampanyaya desteğini elden vermek isteyenler derneğin Fevzi Çakmak Mah. Hüdai Cad.No:39/A da bulunan merkez binasında veya Alaeddin Tepesi karşısında bulunan irtibat ofisinden makbuz karşılığı SOMA halkına yardımlarını ulaştırabiliyor. Tüm GSM operatörlerinden SOMA yazıp 5777’ye atılacak mesajlarla Somalı yetim çocuklar ile dul kalanlara 5 TL’lik bağışta bulunulabiliyor. CİHAN

Yorumlar