Kimse Yok Mu Samsun Şubesi, Kilis'e yardım eli uzattı

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Kilis'teki kampa bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderdiİhtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu, iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınanlar için Kilis'te.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Samsun Şubesi, Kilis'e yardım eli uzattı

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Kilis'teki kampa bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi

İhtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu, iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınanlar için Kilis'te oluşturduğu kampta her gün sıcak yemek dağıtıyor. Derneğin Samsun Şubesi ayrıca kampa 20 ton un ile battaniye ve kışlık giyim malzemesi gönderdi.

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi Müdürü Cemil Başbay, "Derneğimiz ülkemize sığınan on binlerce Suriyeli'nin barınabilmesi için Kilis'te kamp oluşturdu. Burada her gün sıcak yemek çıkıyor. Orada bir savaş var ve bitmedi. Bizler de Samsun'dan bir katkıda bulunmak için un ve battaniye yüklü TIR'ı uğurladık." dedi. Samsun'dan Kilis'e daha önce de 4 TIR ile bir kamyon dolusu yardım malzemesi gönderildiğine dikkati çeken Cemil Başbay, "Oradaki Kimse Yok Mu yetkilileri, yapılan yardımların önemli olduğunu ve kampta kalanların dua ettiklerini söylüyorlar. Türk insanı her zaman fedakar, her zaman darda kalanlara yardım elini uzatmış, uzatmaya da devam edecektir. Samsun'daki esnaf ve iş adamlarının katkısıyla son TIR'ımızı da yola çıkardık." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar