Kimse Yok Mu Muğla Şubesi'ne hayırseverlerin destekleri artıyor

Muğla'da dokuz ay önce kurulan Kimse Yok Mu Derneği şubesince bugüne kadar hayırseverlerin destekleriyle il genelinde 105 bin lira ayni ve nakdi yardım yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Muğla Şubesi'ne hayırseverlerin destekleri artıyor

Muğla'da dokuz ay önce kurulan Kimse Yok Mu Derneği şubesince bugüne kadar hayırseverlerin destekleriyle il genelinde 105 bin lira ayni ve nakdi yardım yapıldı. Asya ve Afrika ülkelerinde katarakt ameliyatı ve su kuyuları açılması içinse 30 bin 890 dolarlık destek olunduğu bildirildi.

Kimse Yok Mu Muğla Şube Müdürü Sertan Acar ve yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerle kahvaltıda biraraya geldi. Derneklerinin il genelinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Acar, geçen sürede 200'e yakın ihtiyaç sahibinin başvurduğunu belirterek, "Bu kapsamda 60 bin liralık ayni, 20 bin liralık da nakdi yardım yapıldı. Muğlalı mağdur ailelerimizin çocuklarından 24 ilkokul, lise ve üniversite öğrencisine, 22 bin 500 lira burs imkânı sağlandı. Ramazan ayında 75 lira değerindeki gıda paketleri, Muğla ve ilçelerindeki 300 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı. Kurban Bayramı'nda 40'a yakın aileye kurban eti verildi. 170'e yakın mağdurumuz ve ailesine olmak üzere 400 kişiye kıyafet dağıtıldı. 105 mağdur ailemizin çocuklarına ise çanta, defter, kalem, kap, boya ve benzeri kırtasiye seti verildi." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin yurtdışı genel kampanyalarına da Muğla halkının duyarlılık gösterdiğinin altını çizen Şube Müdürü Acar, "Kampanyalar kapsamında bugüne kadar 15 bin 500 dolar karşılığında, Kenya ve Pakistan'da beş adet su kuyusu açıldı. 9 bin dolar karşılığında Asya ve Afrika ülkelerinde 90 kişinin katarakt ameliyatı gerçekleştirildi. 4 bin 950 dolar karşılığında Asya ve Afrika'da 33 bin kurban kesildi. Bin 440 dolar karşılığında dünya genelinde dört yetimin yıllık masrafları karşılandı. Ayrıca şu anda Milas ilçemizdeki özel bir okulla Filipinler için ortak kampanya düzenledik. Öğrenciler, harçlıklarından arttırdıkları paraları buraya gönderecekler. Bu kampanyamız da 20 Aralık tarihinde sona erecek." ifadelerini kullandı.

Sertan Acar, Muğla'da kısa bir süre açılmış olmalarına rağmen internet üzerinden ve bizzat kendilerine ulaşan 205 gönüllünün kaydını yaptıklarını kaydederek, "30'a yakın gönüllümüz, tüm faaliyetlerimizde aktif rol oynamaktadır. Yönetim kurulumuzla birlikte üye sayımız 30'a ulaştı. Dernek olarak daha fazla ihtiyaç sahibi aileye yardım edebilmek için daha fazla yardımsevere ulaşmamız gerekiyor. Bugüne kadar destek olan, yardımlarını esirgemeyen Muğla halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar