Kimse Yok Mu Manisa, Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattı

Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi, Suriye’deki iç çatışmalardan dolayı evlerini terkederek komşu ülkelerde mülteci duruma düşenler için, "Sana İhtiyacım Var" adıyla yeni bir yardım kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Manisa, Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası başlattı

Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi, Suriye’deki iç çatışmalardan dolayı evlerini terkederek komşu ülkelerde mülteci duruma düşenler için, "Sana İhtiyacım Var" adıyla yeni bir yardım kampanyası başlattı. Şube Başkanı Abdurrahman Avınç, bütün Manisalılara kampanyaya katkı sağlamaları için çağrıda bulundu.

Avınç, yaptığı açıklamada, “Bugün yaklaşık 10 milyon insanın acil yardıma muhtaç olduğu Suriye’de 6,5 milyon insan evlerini terketmek zorunda kalmış, 3 milyona yakın insan ise komşu ülkelerde mülteci durumuna düşmüştür. Halen devam eden iç çatışmaların yanısıra ağır kış şartları ve açlık gibi nedenlerle ülkede çocuk ölümlerinin yaşanması, acil yardıma ihtiyaç duyanların sayısının da her geçen gün artması üzerine derneğimizin de içerisinde yer aldığı çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla, ‘Sana İhtiyacım Var’ adında yeni bir kampanya başlattık.” dedi. Derneğin Manisa, ilçe ve köylerindeki muhtaç aileler için de yardımlarının aralıksız sürdüğünü aktaran Avınç, “Bin aileye nakdi ve ayni yardımlarda bulunduk. Derneğimiz, 103 ülkede ve 40 şubesiyle Türkiye’nin tamamındaki ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmaya çalışıyor. Bu yardımların devamı için bütün vatandaşları yardıma davet ediyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar