Kimse Yok Mu Kahramanmaraş Şubesi yeni binasında hizmet verecek

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mustafa Timurbanga, yeni binalarını yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetecilere tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Kahramanmaraş Şubesi yeni binasında hizmet verecek

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mustafa Timurbanga, yeni binalarını yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetecilere tanıttı. Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi, Adil Erdem Beyazıt Bulvarı'ndaki hizmet binasında konuşan Timurbanga, ilde 2007 yılından bu yana ihtiyaç sahibi kişilere yardım yaptıklarını söyledi.

İl genelinde her ay düzenli olarak 3 bin 700 aileye giyim, gıda, kırtasiye ve burs yardımında bulunulduğunu belirten Şube Başkanı Timurbanga, “Eski binamızın el değiştirmesinden dolayı yeni yerimize taşındık. Derneğimiz, Kahramanmaraş’ta 3 bin 700 aileye hizmet veriyor. Bu da yaklaşık 20 bin kişiye denk. Bu insanların giyiminden gıdasına, kırtasiyeden burs yardımına kadar birçok konuda destek veriyoruz. Ayrıca hayırsever Anadolu insanının desteğiyle ülkelerinden kaçarak şehrimize sığınan 35 bin Suriyelinin yardımına da koşmaktayız.” dedi. Timurbanga Filistin'de, Somali'de, Uganda'da, Myanmar'da hastaneler, su kuyuları, yetimhaneler ve aşevleri açıldığını da hatırlattı. Derneğin faaliyetlerinin hiçbir ülkede engellenmediğini de kaydeden Mustafa Timurbanga, “Aksine faaliyetlerimize destek veriliyor. Biz 10 yıldır Filistin’deyiz, orada günde 2 bin kişiye sıcak yemek dağıtılıyor. Myanmar'da, Arakan'da Müslümanlar çok büyük zulümler altında. Bizler yine orada evini terketmiş insanlara, aşhaneler kurarak yardımcı oluyoruz. Somali’de yine binlerce öğrenciye burs imkânı sağlıyoruz. Dünya insanı, Kimse Yok Mu’yu tanıdı, Avrupa Birliği Kimse Yok Mu’yu tanıdı. Türk insanının fedakârlığını dünya tanıyor. Dünyada, 'Kimse yok mu?' diyen herkese el uzatmaya gayret gösteriyoruz. Bizden desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Timurbanga, açıklamanın ardından gıda bankası, giyim mağazası ve lojistik depodan oluşan üç katlı yeni dernek binasını tanıttı. CİHAN

Yorumlar