Kimse Yok Mu iftarında buluşan mülteciler Gazze için dua etti

Samsun’da bulunan mülteci ve Suriyelilerden oluşan bin kişiye Kimse Yok Mu Samsun Şubesi toplu iftar yemeği verdi. Yemekte bir araya gelen mülteciler, başta Gazze olmak üzere zulüm gören tüm Müslümanlar için dua etti.Doğupark’ta bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu iftarında buluşan mülteciler Gazze için dua etti

Samsun’da bulunan mülteci ve Suriyelilerden oluşan bin kişiye Kimse Yok Mu Samsun Şubesi toplu iftar yemeği verdi. Yemekte bir araya gelen mülteciler, başta Gazze olmak üzere zulüm gören tüm Müslümanlar için dua etti.

Doğupark’ta bulunan piknik alanında verilen iftara mültecilerin yanı sıra Kimse Yok Mu gönüllüleri de katıldı. Kardeşlik havasında geçen iftarda Filistin ve Suriye başta olmak üzere kan akan tüm İslam coğrafyası için dualar edildi. İftar programının en renkli görüntüsünü ise Samsun’a okumak için gelen yabancı öğrencilerin mültecilere hizmet etmesi oluşturdu. Afrikalı ve Asyalı öğrenciler ellerine aldıkları tepsilerle mültecilere yemek taşıdı.

İmkanları olması halinde mültecilere her akşam iftar vermeyi arzu ettiklerini, bunun için hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, “Sevgili misafirlerimiz, hepiniz önce ülkemize sonra da Samsun’a hoş geldiniz. Samsun Kimse Yok Mu Derneği olarak Ramazan ayında paylaşımda bulunmak ve sizleri misafir etmekten onur duyuyoruz. Bu güzel ortamda hepimiz kardeşlik havası içerisinde buradayız. Benim temennim malumunuz Filistin’de, Suriye’de Mısır’da bütün İslam coğrafyasında bu güzel kardeşlik havasının bir an önce oralarda da olması yönünde. Yaklaşan Kadir gecenizi ve Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Hep birlikte şu an o coğrafyalarda zorda olan kardeşlerimiz için de sizlerden dua bekliyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar