Kimse Yok Mu Hizanlı öğrencilere sahip çıktı

Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi, Bitlis’in Hizan ilçesi Aladana Köyü Ortaokulu öğrencilerinin yardım çağrılarını karşılıksız bırakmadı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Hizanlı öğrencilere sahip çıktı

Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi, Bitlis’in Hizan ilçesi Aladana Köyü Ortaokulu öğrencilerinin yardım çağrılarını karşılıksız bırakmadı. Dernek öğrencilerin çağrısı üzerine yoğun kar yağışına rağmen köye ulaşarak hayırseverlerin aldığı kışlık giysi ve kırtasiye malzemelerini teslim etti.

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Aladana Köyü Ortaokulu yardım çağrılarına Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır şubesi karşılık verdi ve kışlık elbise, kırtasiye yardımında bulundu. Derneğin Diyarbakır müdürü Recep Tanış, kışın 5 ay sürdüğü ve karın bir metreyi bulduğu Bitlis’te öğrenciler çok zor şartlar da eğitimlerini sürdürdüğünü söyledi. Tanış, yardımlarının sadece Diyarbakır’la sınırlı olmadığını yardıma muhtaç insanların her nerede olursa olsun gerçekten ihtiyaç sahibi ise yardımsever insanların gönderdiği yardımları ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırdıklarını kaydetti. Aladana Köyü Ortaokulu öğretmeni Sevim Işık çocukların okula yırtık ayakkabıyla geldiklerini öğrencilerin kışlık giysilerinin olmadığını gördükten sonra derneğe mail attığını ve yardım istediğini söyledi. Işık, “Kimse Yok mu Derneği’ne mail attım yardım istedim yardım çağrımıza cevap geldi bu yardımlar için öğrencilerim adına derneğe ve bu yardımları bağışlayanlara çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Bu arada öğrenciler Kimse Yok mu Derneği’nin ismini kar üzerine teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar