Kimse Yok Mu gönüllüleri, Suriyeli ailelere hem ziyaret hem yardım yaptı

Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin de desteğiyle çoğu Suriyeli ailelere gıda ve battaniye yardımında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu gönüllüleri, Suriyeli ailelere hem ziyaret hem yardım yaptı

Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin de desteğiyle çoğu Suriyeli ailelere gıda ve battaniye yardımında bulundu. Gönüllü vatandaşlar araçlarına aldıkları kolileri adreslere götürerek ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Suriye’de patlama sonucu felç olan genç derneğe ve gönüllülere teşekkür etti.

Kimse Yok Mu Derneği, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya devam ediyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan 'Sana ihtiyacım var' kampanyası kapsamında dernek, bugün gönüllüleri çağırarak yardım dağıtımı yaptı. Araçlarıyla gelen gönüllüler gıda ve battaniye kolilerini alarak ihtiyaç sahiplerinin adreslerine ulaştırdı.

Hazırlanmış kolileri ihtiyacı olan kişilere dağıtacaklarını belirten gönüllülerden Serdar Sayma, daha çok Suriye’den gelen ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacaklarını söyledi.

Eşi ve çocuklarıyla gelen gönüllülerden Murat Kula, “Kimse Yok Mu Derneği'nin yapmış olduğu bu güzel organizasyonda yer almak için geldik. Suriyeliler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere gıda battaniye yardımı yapıyor. Kendi aracımızla geldik. Kendimizde acizane bir şeyler katarak ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailecek geldik sabah erkenden. İnşallah bütün vatandaşlarımız da katkı vererek ülkemize gelen misafirlerimize destek vermiş oluruz.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği İstanbul Şube Müdürü Celal Türkoğlu, “Şubat ayına girdik, soğuklar devam ediyor. Bu bölgede yıllardır takip ettiğimiz ihtiyaç sahipleri vardı. Son 5-6 aydır yoğun bir şekilde Suriyeliler geldi. Onlara yönelik sosyal incelemelerini yapıyoruz. Çok acı dramlarla karşılaşıyoruz. Bir evde, dükkanda, bodrumda, çatı katında 2-3 aile beraber kalıyor. Onları görünce insan üzülüyor. Bu Pazar gönüllülerimizi davet ettik. Yoğun ilgileri oldu. Buradan aldıkları kumanyaları, battaniyeleri tespit ettiğimiz adreslere götürüyorlar. Giderken de çocuklara çikolata, şeker alacaklar. Kumanyayı vesile ederek ziyaret etmiş olacaklar, hal hatır soracaklar. Bir bayram havasında inşallah dernek olarak ziyaretler yapmış olacağız. Tespit ettiğimiz 550 kadar adres var. 400-450 kadarı Suriyeli aile. Onlar ziyaret edilmiş olacak.” diye konuştu.

Yardım ulaştırılan ailelerden biri de Suriyeli Abdurrahman Abdurrahman’ın ailesi. 23 yaşındaki Abdurrahman, Halep’te yatsı namazı dönüşü bir bombardıman sonucu yaralanmış. Felç geçiren genç Halep’te yeteri kadar tıbbi müdahale bulunmadığı için Türkiye’ye getirilmiş. 4 aydır Kilis’te tedavi edilen Abdurrahman’a 5 aydır da İstanbul’da fizik tedavisi uygulanıyor. Ailesiyle birlikte Bahçelievler’de bir binanın giriş katında kalan Abdurrahman’a Kimse Yok Mu derneği daha önce de tekerlekli sandalye vermiş. Dernek gönüllüleri aileye bugün de gıda ve battaniye yardımı ulaştırdı. Abdurrahman ailesi yardımlar dolayısıyla derneğe ve gönüllülere teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar