Kimse Yok Mu ekibi Bosna'da

Kimse Yok Mu Derneği, son 120 yılın en etkili yağışlarıyla müdahale eden Bosna Hersek'e arama kurtarma ekiplerini (ASYA) gönderdi. Dernek ayrıca, ilk etapta 75 bin dolarlık yardımda bulundu.Bir milyon 200 bin kişinin selden etkilendiği Bosna...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu ekibi Bosna'da

Kimse Yok Mu Derneği, son 120 yılın en etkili yağışlarıyla müdahale eden Bosna Hersek'e arama kurtarma ekiplerini (ASYA) gönderdi. Dernek ayrıca, ilk etapta 75 bin dolarlık yardımda bulundu.

Bir milyon 200 bin kişinin selden etkilendiği Bosna Hersek'e 4 kişilik arama kurtarma ekibinin ulaştığını belirten Kimse Yok Mu Derneği Yurt Dışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım, “Bosna'ya ulaşan ekibimiz selden etkilenmiş ailelere 75 bin dolarlık yardım ulaştırıyor. Gıda, çocuk maması, konserve, hijyen, temizlik malzemesi ve battaniye ağırlıklı yardım Boşnak kardeşlerimize dağıtılmaya başladı." dedi. Türkiye'den de yatak, konserve ve gıdadan oluşan yardım TIR'ının da yarın yola çıkacağını ifade eden Yıldırım, "Son yılların en büyük sel felaketi ile karşı karşıya kalan Boşnak kardeşlerimize acil yardımların ardından evi yıkılanlar, hasarlı olanlar, eşyaları bütünüyle veya kısmen zayi olanlar tespit edildikten sonra kalıcı yardımlarımızı da ulaştırmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Asya Arama Kurtarma Ekibi Takım Lideri Ertuğrul Yorguner de, "Bosna ve Tuna nehri yakınındaki yaklaşık 14 şehir selden etkilenmiş durumda. Selden zarar gören aileler, yakın şehirlerdeki akrabaların yanına sığındı. Biz burada acil yardım paketlerimizi bugün itibariyle bölgeye dağıtmaya başladık. Yakında da Türkiye'den yardım TIR'larımız gelecek. Onları da selden etkilenen bölgelere ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar