Kimse Yok mu Diyarbakır'daki binlerce yoksulu unutmadı

Kimse Yok mu Derneği, Diyarbakırlı binlerce muhtaç aileye Ramazan yardımlarını ulaştırmaya başladı. Dernek ayrıca Ramazan ayı boyunca düzenleyeceği iftar programı için hazırlıklarını tamamladı. Her yıl Doğu ve Güneydoğu’da yardım...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok mu Diyarbakır'daki binlerce yoksulu unutmadı

Kimse Yok mu Derneği, Diyarbakırlı binlerce muhtaç aileye Ramazan yardımlarını ulaştırmaya başladı. Dernek ayrıca Ramazan ayı boyunca düzenleyeceği iftar programı için hazırlıklarını tamamladı.

Her yıl Doğu ve Güneydoğu’da yardım bekleyen binlerce ihtiyaç sahibine ulaşan Kimse Yok mu, bu Ramazan’da da gönüllülerin desteğiyle yardımlarını sürdürecek. Dernek, Anadolu’nun farklı şehir, kasaba ve köylerinde ikamet eden gönüllülerinin gönderdiği yardımları muhtaçlara dağıttı. Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Müdürü Recep Tanış, Diyarbakır genelinde yardımlarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Yılların birikimiyle oluşturdukları yoksul veri tabanına göne en mağdurundan başlayarak yardımları dağıttıklarını anlatan Tanış, en büyük desteği ise dernek gönüllülerinden gördüklerini dile getirdi. Yardımların geçen yıllara oranlara bu yıl biraz da arttığını belirten Tanış, buna bağlı olarak ihtiyaç sahiplerinin arttığını kaydetti. Tanış, “ Bize başvuranların sayısı geçen yıllara göre arttı.” dedi. Kimse Yok mu Derneği yöneticileri, Ramazan kolilerine almaları için ilk başta belirledikleri yoksuları derneğe davet etti. Dernek binasına gelerek kayıt yapan muhtaçlar yardımlarını aldı. Eşi 5 yıldır cezaevinde olan Halime Taşkıran, kendisinin bağırsak kanseri olduğunu belirtti. Üç çocuğuyla kirada kaldığını ve Kimse Yok mu’nun yardımları sayesinde hayata tutunduklarını anlatan Taşkıran, “Eğer dernek olmasaydı şimdi çocuklarım kim bilir neredeydi. Allah yar ve yardımcıları olsun.” dedi.

Eşinin psikiyatri hastası olduğu için çalışamayan Çiğdem Yıldız ise hiçbir gelirlerinin olmadığını belirtti. Yıldız, “Kimse Yok mu, bayramda Ramazan’da her zaman yardım ediyor. Bu dernek sayesinde geçiniyoruz. Allah bütün hayırseverlerden razı olsun. Onların sayesinde şuan Kur’an okuyorum. Onların sayesinde şuan çocuklarımıza bakabiliyoruz. Eşim çalışma ve psikiyatri hastası. İki ay önce çocuğum kaybolmuştu yine buradaki arkadaşların sayesinde bulundu. Her türlü yardımı yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Eşi böbrek yetmezliği olan Fethiye Gültekin ise 5 yıldır Kimse Yok mu’dan düzenli olarak yardım aldıklarını dile getirdi. Gültekin, “ Büyük oğlum vefat etti, çalışanım yok. Gelirim de yok. Yardımları olmasaydı çocuklarım aç kalacaktı. Bu dernek dışında kimse bize yardım etmiyor.” diye konuştu. “ Yıllardır bu kapıdan ekmek yiyorum” diyen Nurten Demir ise Allah’tan bu derneğin hiçbir zaman kapatılmaması için sürekli dua ettiğini dile getirdi. Demir, “Allah’ın sayesinde buranın sayesinde buradan karşılıyorum ihtiyaçlarımı. Allah burada çalışanlardan bin kere razı olsun. Bu dernek Diyarbakır’daki bütün yoksullara elinden geleni yapıyor” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar