Kimse Yok Mu Derneği'nden Suriye’ye destek çağrısı

Kimse Yok Mu Derneği Muğla Şube Müdürü Sertan Acar, Suriyeli mültecilere destek çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Derneği'nden Suriye’ye destek çağrısı

Kimse Yok Mu Derneği Muğla Şube Müdürü Sertan Acar, Suriyeli mültecilere destek çağrısında bulundu. İç savaş yüzünden Türkiye'ye sığınan Suriyelilere, Kimse Yok Mu Derneği yardım eli uzattı. 100 bin Suriye vatandaşına ulaşan dernek, toplam 50 milyon TL'lik yardımda bulundu. Acar, yaptığı açıklamada, "Millet olarak çok savaşlar atlattık. Eğer Suriye'deki yardım isteyen vatandaşları görmezlikten gelirsek, tarihte büyük bir hata yapmış oluruz." dedi.

Şu ana kadar Suriye'ye 240 TIR yardım malzemesi gönderildiğini kaydeden Şube Müdürü Acar, "Sadece çocuk mülteci sayısı 1 milyona ulaşmış durumda. Öncelikle Lübnan ve Ürdün’de ilk insani yardımlarımızı yaptık, daha sonra Gaziantep, Hatay, Nizip, Batman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta ülkemize sığınan kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırmaya başladık. İlk olarak hijyen malzemeleri ve temel açlığı giderecek malzemeler ulaştırdık. Derneğimizin gönüllü doktorlarıyla birlikte şu an için her gün 150 mültecinin tedavisi gerçekleştiriliyor. Tıbbi yardımlarımız ulaştırılırken 4 bin kişilik gezici aşevimiz de orada yardımlarını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Sertan Acar, Suriye'ye yardımların yetersiz kaldığını belirterek, "1 milyon çocuk olduğunu düşündüğümüzde, bu yardımların yetersiz olduğunu görüyoruz. Kimse Yok Mu Derneği son olarak, ‘Sana İhtiyacım Var’ adlı bir kampanya başlattı; oradaki savaş mağduru insanlara el uzatmak için. Bizler de Muğla olarak 5777'ye 'Suriye' yazarak kısa mesaj atabilir, 5 TL'lik yardımda bulunabiliriz. Bu 5 TL, birçok kişinin yarasına merhem olacaktır." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar