Kimse Yok Mu Derneği'nden Suriyeli mülteciler için çağrı

Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, Suriyeli savaş mağdurlarının yanında olmaya devam edildiğine dikkat çekerek, açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere yapılacak olan yardımlar için tüm yardımseverlere çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Derneği'nden Suriyeli mülteciler için çağrı

Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, Suriyeli savaş mağdurlarının yanında olmaya devam edildiğine dikkat çekerek, açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere yapılacak olan yardımlar için tüm yardımseverlere çağrıda bulundu.

Suriye'de yaşanmaya devam eden olayların yanı sıra ağır kış şartları ve açlık gibi nedenler, özellikle çocuk ölümlerinin yanı sıra acil yardıma ihtiyaç duyanların sayısının her geçen gün arttığını hatırlatan Mustafa Baş, 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasına tüm yardımseverleri destek vermeye davet etti. Tüm vatandaşları az veya çok yardımda bulunmaya çağıran Baş, "Suriye’de yaşanan drama duyarsız kalamayan ve aralarında Kimse Yok Mu ile Kızılay’ın olduğu Türk sivil toplum kuruluşları yaşanan insanlık dramına dikkat çekebilmek, bu sayede yardıma muhtaç savaş mağdurlarının dertlerine derman olabilmek için ortak bir platform üzerinden yeni bir yardım kampanyası başlattı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının desteklediği Türk Kızılay’ı, Kimse Yok Mu ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği ‘Sana İhtiyacım Var’ adlı kampanyayla başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için ortak bir platformdan tüm yardımseverlere bir kez daha çağrıda bulunuluyor." dedi.

"KAÇANLARIN ÇOĞU ÇOCUK VE KADIN"

Suriye'de 2011 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıldır süren iç çatışmaların şiddetini arttırarak devam ettiğini belirten Mustafa Baş, "Olaylar başlamadan önce 20 milyon civarında bir nüfusa sahip olan ülkede bugün yaklaşık 10 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte 6,5 milyon Suriyeli evini terk etmek zorunda kalırken bunlardan 3 milyonunun kurtuluşu komşu ülkelere kaçmakta bulduğu belirtiliyor. Ülke dışına çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin dörtte üçünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. 1 milyondan fazla çocuk ülkelerinden ve evlerinden uzakta, zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Suriye'de ağır kış şartlarından ve açlıktan dolayı çocuk ölümleri yaşanırken, halk pek çok insani yardım malzemesine ihtiyaç duyuyor." diye konuştu.

Mağdur durumdaki insanlara yardım eli uzatmanın herkesin görevi olduğunu belirten Mustafa Baş, "Kimse Yok Mu olarak gıdadan temizlik malzemesine giyimden ev eşyasına kadar her türlü ihtiyaca yönelik yardımları ulaştırıyoruz. Suriyeli kardeşlerimize yapmış olduğumuz ayni yardımlar bugün 50 Milyon TL’yi geçti. Ancak kış aylarının yaşanıyor olması nedeniyle şartların oldukça ağırlaştığı bölgede hala un, temel gıda maddeleri, battaniye ve ilaç gibi malzemelerine acil ihtiyaç var. Hayırsever vatandaşlarımızın bu yönde de desteklerini bekliyoruz. Sığınmacıların çoğunun kadın ve çocuk olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda beslenme, ısınma ve sağlık en önemli meseleler haline geliyor. Kilis’te bulunan aş evimiz ve sağlık merkezlerimizle destek olmaya gayret gösterdiğimiz Suriyeli kardeşlerimize siz de 0 362 238 28 35 numaralı dernek telefonumuzu arayarak yardım yapabilirsiniz." dedi.
CİHAN

Yorumlar