Kimse Yok mu Derneği'nden Elazığ’da yardım gecesi

Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla Kimse Yok mu Derneği yardım çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Kimse Yok mu Derneği Elazığ şubesi, Belediye Kongre Merkezi'nde ‘Reha Yeprem’le Yardım Zamanı’ isimli program düzenledi. Program,...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok mu Derneği'nden Elazığ’da yardım gecesi

Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla Kimse Yok mu Derneği yardım çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Kimse Yok mu Derneği Elazığ şubesi, Belediye Kongre Merkezi'nde ‘Reha Yeprem’le Yardım Zamanı’ isimli program düzenledi.

Program, Aktif İlahiyatçılar Öğrenci Topluluğu Başkanı Niyazi Çapar’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Kimse Yok mu Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Şemseddin Çelik açılış konuşmasını yaptı. Derneğin 5 kıtada ve 110 ülkede iyilik elçilerinin ellerini uzatmasıyla yokluk ve yoksullukla mücadele ettiğini belirten Çelik, "Dünyanın dört bir yanında sağlık, yetim, su kuyusu, ramazan ve kurban kampanyaları başta olmak üzere eğitim, sağlık, insani yardım, kalıcı komplekslerle yokluk ve yoksullukla mücadele eden Kimse Yok mu gönüllülerinin desteğiyle her gün daha fazla insana iyilik elinin uzamasında aracılık etmektedir. Ayrıca ülkemizdeki mültecilerin eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçlarını karşılamak için Birleşmiş Milletler ‘Mülteciler Yüksek Konseyi’ ile de ortak olarak çalışmalarına devam etmektedir. Kimse Yok mu yardım faaliyetlerinin yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarına da hız verdi. Van depreminin ardından muhtemel facialara müdahale etmek amacıyla Asya arama kurtarma birimi kuruldu. 2011 yılı Japonya’da yaşanan tsunami, 2013 yılı Filipinler’deki Haiyan tayfunu facialarında çalışmalarını başarıyla yürüten Asya arama kurtarma son olarak Soma’da yaşanan maden faciasında aktif olarak çalışmalarını sürdürdü. 2007 yılından itibaren de Elazığ şubesiyle bölge insanına yardım faaliyetlerini gerçekleştiriyor. 23 aktif üyesi ve 152 gönüllüsü bulunan Kimse Yok mu Elazığ şubesi yaptığı sosyal incelemeler sonucunda 1000 aileye yardımda bulunmaktadır. İyilik köprüleri kurmak ve kimsesizlerin kimsesi olmak için durdurak bilmeden çalışan gönüllüler bu Ramazan ayında da Elazığ’da 1000 aileye yardım ulaştırmayı hedefliyor. Kimse Yok mu gönüllüleri sayesinde Ramazan ayında hüznün yerini mutluluk, karamsarlığın yerini ise ümitle bakan gözlerin alacağını umuyoruz. İyilikle uzanan her el mutlu yüzlere dönüşüyor. Biz herkesin mutlu olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Programa Reha Yeprem’in ilahi ve şiir seslendirmesiyle devam edildi. Muhteşem yorumu ile dinleyenleri kendinden geçiren Yeprem, dünyanın çeşitli yerlerine yaptığı seyahatlarin anılarını katılımcılarla paylaştı. Bu anlarda kimi zaman hüzünlü kimi zaman eğlenceli anlar yaşandı. Ayrıca programda canlı yayınla Bosna Hersek’e bağlanıldı. Bosna Hersek Kimse Yok mu Derneği'nin çalışmalarından ve yapılan yardımlardan bahsedildi. Özellikle Ramazan ayında ve Kurban Bayramı'nda yapılan faaliyetler anlatıldı. Yakın zamanda Bosna’da meydana gelen sel felaketinden sonra her zamankinden daha çok yardıma ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekildi.

Kimse Yok mu Derneği üyelerinden Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Keban Alabalık Su Ürünleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek ve Kimse Yok mu Elazığ şubesi gönüllülerinden Abdurrahman Altuntaş’a yardım ve gayretlerinden dolayı plaketler verildi. Program Reha Yeprem’in milli şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘Bir Gece’ şiirini okumasıyla son buldu. CİHAN

Yorumlar