Kimse Yok Mu Derneği Suriyelilerin yardımına gece-gündüz demeden koşuyor

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelere kışlık malzeme yardımında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Derneği Suriyelilerin yardımına gece-gündüz demeden koşuyor

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelere kışlık malzeme yardımında bulundu. Yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren dernek gönüllüleri, Tekke, Namık Kemal ve Yürükselim mahallelerinde hem gece hem de gündüz dolaşarak soğukta yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelerin yardımına koşuyor. Araçlara doldurulan battaniye, kışlık kıyafet, ayakkabı, halı ve ev eşyalarından oluşan yardım malzemeleri ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtıyor.

Şehirde barınan Suriyeli mülteci sayısının 30 bini aştığını aktaran derneğin Kahramanmaraş şube başkanı Mustafa Timurbanga, kış aylarının Suriyeliler için çetin geçtiğini belirtti. Ailelerin dondurucu soğuklarda açıkta yaşam savaşı verdiğini ifade eden Timurbanga, “İnsanlar derme çatma bulabildiği evlerde başını sokabilmek için çırpınıyorlar. Ama buda yeterli olmuyor. Soğuktan üşüyorlar. Savaştan en çok zarar görenler her zaman olduğu gibi başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere sivil vatandaşlar olmuştur.” dedi.

Suriyelilere 2 yıldan bu yana bir milyon 554 bin lira tutarından yardım yapıldığını hatırlatan Timurbanga, “Arkadaşlarımız bu soğuk günlerde insanların evlerine gecede gidip dağıtım yapmaktadır. Şuan mahallelerde tespit ettiğimiz ailelere halı, battaniye, yorgan, kışlık giyim eşyası, kanepe gibi malzemeleri gece-gündüz demeden dağıtmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Suriyelilerin acil ihtiyaçlarını da sıralayan Timurbanga, “Şu anda acil olarak battaniye, yatak, kışlık elbiselere ihtiyaçları var. Ayrıca gıda paketleri hazırlandı, düzenli olarak mahallelerdeki aciliyet sırasına göre gıda yardımlarını da başlatacağız. Diğer bir sıkıntıda, soba ve kömür konusu. Bu konuda valiliğin dışarıda kalan Suriyeliler için soba ve kömür dağıtımı yapılacağı bilgisini aldık. Bu da bizi sevindirdi.” ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar