Kimse Yok Mu Derneği, Somalili öğrencileri ağırladı

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi, Samanyolu Koleji'nde öğretim gören Somalili öğrencileri ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Derneği, Somalili öğrencileri ağırladı

Kimse Yok Mu Derneği Çorum Şubesi, Samanyolu Koleji'nde öğretim gören Somalili öğrencileri ağırladı. Kimse Yok Mu Derneği Şube Müdürü Erkal Aykaç, derneğin yurt içindeki ve yurt dışındaki faaliyetleri ve çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

    Somalili 5 öğrencinin sorularını yanıtlayan Aykaç, ''Dernek olarak toplumun yardım değerlerini etkin hale getirerek din, dil, ırk ve cinsiyet ayırımı gözetmeksizin, saygınlıklarını koruma hassasiyetiyle yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine acil ve kalıcı çözümler oluşturup yardımda bulunmaktayız.'' dedi.

    Yoksulluğun uğradığı her yerde ve her durumda görev başında olduklarını ifade eden Aykaç, yoksullukla mücadele ederek herkes için, müreffeh bir dünyanın inşasına hizmet etmeyi amaçlandığını kaydetti.

    Somali'deki faaliyetlerini de anlatan Aykaç, ''Somali de su kuyuları projesi kapsamında şu ana kadar 40 tane su kuyusunun açıldı. Yetim projesiyle Somali deki yetimlere sahip çıkarak yıllık gıda, giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılanmaktadır. Katarakt projesiyle, katarakt yüzünden dünyası kararan insanları ameliyatla kararan dünyalarının aydınlanmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Somali'de mesleki edindirme kursları açmaktayız. Bu kurslarla insanlara yatırım yapılmakta ve böylece bölge insanının yeniden hayata tutunmaları sağlanmaktadır.    '' ifadelerini kullandı.

    Ayrıca Erkal Aykaç, Somalili 5 öğrenciye burs verdiklerini, sağlık sigortasını yaptırdıklarını, ülkelerine gidiş-dönüş uçak bileti ücretlerini karşıladıklarını yıllık giysi ihtiyaçlarını temin ettiklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar