Kimse Yok Mu Derneği Somalili ailenin evinde kardeşlik sofrası kurdu

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Somali'de yaşanan kuraklık sebebiyle 1,5 yıl önce mülteci olarak gelen ailenin evinde kardeşlik sofrası kurdu. İftar sofrasına gönüllü minikler ve derneğin üç yıl önce eğitim için Türkiye'ye getirdiği...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Derneği Somalili ailenin evinde kardeşlik sofrası kurdu

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Somali'de yaşanan kuraklık sebebiyle 1,5 yıl önce mülteci olarak gelen ailenin evinde kardeşlik sofrası kurdu. İftar sofrasına gönüllü minikler ve derneğin üç yıl önce eğitim için Türkiye'ye getirdiği Somalili öğrenciler de katıldı. Özlemini çektikleri mahalli yemeklerinden yiyen Somalili öğrenciler, dernek görevlilerine teşekkür etti.

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Sharif ailesinin evinde kurulan kardeşlik sofrasında buluşan derneğin gönüllü öğrencileri, yanlarında getirdikleri gıda paketlerini teslim etti. Ayrıca içinde bayramlık giysi ve oyuncakların bulunduğu hediye paketlerini çocuklara verdiler. Yer sofrasında oturan dernek görevlileri ve Somalili öğrenciler, akşam ezanıyla yapılan duanın ardından hep birlikte oruç açtı. İftar sofrasında Özel Fırat Lisesi'ndeki Somalili öğrencilerin yanısıra Kütahya, Manisa ve Afyonkarahisar'da öğrenim gören ve ziyaret için Balıkesir'de bulunan öğrenciler de yer aldı.

Aile reisi Sayid Ahmed Sharif Ali, kendilerine destek olan ve kapılarını açan Türkiye'ye teşekkür ederek, "Özellikle Kimse Yok Mu Derneği, ihtiyaç sahibi insanlara yardım ediyor. Ülkemizde de çok ciddi faaliyetleri bulunuyor. Bize bu imkanı veren derneğe teşekkür ederim." dedi. Afyonkarahisar Özel Zafer Koleji'nde okuyan Jamal İbrahim Ali ise Somalili aileyle güzel bir iftar yaptıklarını belirterek, "Özlediğimiz Somali yemeklerini birlikte yedik. Herkese teşekkür ediyorum. Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Balıkesir Özel Fırat Lisesi'nden Abdi Hakim Muhammed Ahmet de üç yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Manisa Şehzade Mehmet Koleji'nde bir süre eğitim gördüm. Türkçeyi üç ayda öğrendim. Daha sonra Balıkesir'e geldim. Kimse Yok Mu, bizi Somali'den buraya getirdi. Allah razı olsun." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil, ramazanın bereketinin bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de devam ettiğini belirterek, "Allah bize rahmet ve bereketiyle muamele ediyor. Dernek olarak, dünyada kurulan sofraların küçük bir örneğini Balıkesir'de kurmak istedik. Dernek olarak üç yıl önce Somali'den 500 çocuğu, eğitim için Türkiye'ye getirdik. Bu çocuklarımızdan birkaçı da Balıkesir'de eğitim görüyor. Biz bu öğrencilerle Somalili aileleri biraraya getirip hasret gidermek istedik. Çocuklarımız mutlu oldular. Özledikleri Somali yemeklerinden yediler. Aileye ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Dernek olarak hem Türkiye hem de dünyada kardeşlik sofraları kurduklarını belirten Yeşil, şöyle devam etti: "Mesela dünyanın dört bir yanında kurulan kardeşlik sofralarına ortak olmak istiyorsanız, 577'ye "İFTAR" yazıp SMS gönderdiğinizde 5 lira katkıda bulunabilirsiniz. Kurulan on binlerce sofradan bir tanesine siz oturabilirsiniz. Dernek olarak bu yıl tüm dünyada 2,5 milyon iftar yemeği hedefimiz var. Ayrıca 400 bin adet ramazan gıda paketi ve 50 bin kişiye bayramlık yardımı hedefleniyor. Bağış yapmak isteyen hayırseverler için bir gıda kolisi bedeli 60 liradır. Bir iftar bedeli ise sadece 5 lira. İhtiyaç sahibi birini sevindirmek için bir bayramlık bağış bedeli ise 80 liradır." CİHAN

Yorumlar