Kimse Yok Mu Derneği, Soma şehitleri için mevlit okuttu

Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde çalışma yapan ASYA Arama Kurtarma Ekibi, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için Çamlıca Camii'nde mevlit okuttu. Facianın meydana geldiği ilk günden bu yana bölgede...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Derneği, Soma şehitleri için mevlit okuttu

Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde çalışma yapan ASYA Arama Kurtarma Ekibi, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler için Çamlıca Camii'nde mevlit okuttu.

Facianın meydana geldiği ilk günden bu yana bölgede görev yapan Kimse Yok Mu ASYA Arama- Kurtarma ekibi bölgede kurtarma ve yardım faaliyetlerinin yanı sıra sosyal medya üzerinden binlerce hatim dağıttı. Üsküdar Çamlıca'da bulunan Katırcıoğlu Camii'nde, çok sayıda gönüllü Soma'lı vatandaşlar için bir araya geldi. Okunan Hatim-i Şerif'lerde gözyaşları sel oldu.

"ŞEHİTLERİN ÇOCUKLARINA 3 YIL BOYUNCA ÜCRETSİZ EĞİTİM"

Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, Soma'da yaşanan elim olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Yaşanan facianın ardından neler yapabileceklerini sorguladıklarını açıklayan Cingöz, hayatını kaybeden şehitler için Kur’ân-ı Kerim, Cevşen ve Yasin-i Şerif’ler okunduğunu söyledi.

Maden faciasının ardından bölgeye gittiklerini belirten Cingöz, "Yaşanan elim olay karşısından neler yapabiliriz diye düşündük. Şehitlerimizin ardından yaklaşık bin yetim kaldı. Bu yetimleri de biz kendi üzerimize emanet olarak saydık. Yetimlerimizin 3 yıl ücretsiz eğitim almalarını sağlayacağız. Ramazan ve Kurban bayramlarında da bu yetimlerimizi en güzel şekilde giyindireceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar