Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan’da da muhtaçların yardımına koştu

Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayında hem Türkiye’de hem de dünyanın 110 ülkesinde yardıma muhtaçları unutmadı. Ramazan ayındaki faaliyetlerini değerlendiren Kimse Yok Mu Derneği Marmara Bölgesi Koordinatörü Celal Türkoğlu, İstanbul’daki...

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan’da da muhtaçların yardımına koştu

Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayında hem Türkiye’de hem de dünyanın 110 ülkesinde yardıma muhtaçları unutmadı. Ramazan ayındaki faaliyetlerini değerlendiren Kimse Yok Mu Derneği Marmara Bölgesi Koordinatörü Celal Türkoğlu, İstanbul’daki Suriyelilerin ciddi anlamda yardıma muhtaç olduğuna vurgu yaptı. Dilencilik yapanların bunu hayat tarzı haline getirdiğine dikkat çeken Türkoğlu, “Düzgün hayat yaşayan, bombalardan kaçarak canını kurtarabilen çok insan var. Biz bu aileleri buluyoruz.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği, Yenibosna’daki binasında basın mensupları ile bir araya gelerek Ramazan ayındaki faaliyetlerini değerlendirdi. Ramazan ayında yardım etmek isteyenlerin artışına dikkat çekildi. Ramazan ayına has özel bir hazırlık kampanyası yürütüldüğü ve dünyanın 110 ülkesindeki yardıma muhtaçlara ulaşıldığı aktarıldı.

Faaliyetlere ilişkin bilgi veren Marmara Bölgesi Koordinatörü Celal Türkoğlu “Ramazan bizim için bir başlık. Çünkü insanımızın inançlarından dolayı ciddi bir bağışın olduğu bir ay. 2-3 ay öncesinden bunun hazırlığını yaptık. Yardımlar ve içerik nasıl olacak diye planlama yapıyoruz. Özellikle Türkiye’de ciddi bir kumanya dağıtma çalışması oldu. Özellikle İstanbul’da binlerce gönüllümüz kendi araçları ile geldiler, daha önce incelemesini yaptığımız ailelerin adreslerini kendilerine verdik. Gittiler hem ziyaret ettiler, hem de kumanyaları verdiler. Bir dostluk, bir muhabbet kurulmuş oldu. Çünkü Ramazan bir paylaşma ayı. Özellikle kardeş aileleri buluşturmuş olduğumuz özellikle iftar programlarımız oluyor. “ ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, Suriyeli mültecilere ilişkin de ciddi bilgiler verdi. “Suriyeliler ile ilgili aslında bir dram var.” diyen Türkoğlu, “Ve bu dram derinleşiyor. 2011 yılı Mart ayından beri Suriyeli sorunu var. Devamlılık arz eden bir yardım süreci var ancak siz buna yetişemiyorsunuz artık. Türkiye’de bir milyon İstanbul’da 100 bin Suriyeli var. Üç çeşit Suriyeli tespit ettik. Birincisi çok zengin olanlar var. İkincisi dilenmeyi hayat tarzı haline getiren göçebe yaşayanlar var. Bu kişiler sanki önce de böyle imiş. Mağdur olmasa bile geliyorlar çünkü İstanbul biraz taşı toprağı altın, onlar da duymuşlar bunu. Yardım edelim dediğimizde çok olumlu cevaplar alamıyoruz. Çünkü dilenmek daha hoşlarına gidiyor onların. Düzgün hayat yaşayan, bombalardan kaçarak canını kurtarabilen çok insan var. Biz bu aileleri buluyoruz. Şu anda yaklaşık bizim 20 bin kişilik bir portföy var elimizde. 4 bin civarında Suriyeli aile var ve çok zor şartlarda yaşıyorlar. Biz en asından bunların kumanyasını, giyimlerini veriyoruz. Sağlık problemleri olanlara destek olmaya çalışıyoruz. Ve yardımlarımız devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği Genel Sekreteri Savaş Metin de, faaliyetlere ilişkin şunları söyledi: “Dünyanın 110 ülkesinde en etkin, aktif şekilde bütün personelimizle beraber sahadayız. Ve insani yardımlarımızı da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Ramazan paylaşma ayı. Oruç tutarak elimizde olan değerleri hissediyoruz, ihtiyaç sahiplerinin de ihtiyaçlarını hissetmeye başlıyoruz. Kimse Yok Mu da bu vazifeyi gören önemli bir dernek. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyacını gideren bir dernek, yardım etme duygusunu da tatmin eden ender derneklerden bir tanesi. Ramazan’ın son on gününe giriyoruz şu anda ve bizim için özel günler. Hayırlarını artırmak istiyorlarsa da Kimse Yok Mu gibi güven veren bir derneğe yardımları ulaştırabilirler. Sofralarında bir yetime yer vermek istiyorlarsa, onları dünyanın farklı yerlerinden misafir etmek istiyorlarsa Kimse Yok Mu bunun için bir fırsat.”

CİHAN

Yorumlar