Kimse Yok mu Derneği gönüllü ve bağışçılarıyla buluşuyor

Kimse Yok mu Derneği Trakya Bölgesi’nde bulunan gönüllü ve bağışçılarıyla buluşma toplantıları gerçekleştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok mu Derneği gönüllü ve bağışçılarıyla buluşuyor

Kimse Yok mu Derneği Trakya Bölgesi’nde bulunan gönüllü ve bağışçılarıyla buluşma toplantıları gerçekleştiriyor.

Gönüllü ve bağışçı sayısı on binleri bulan dernek, kamu yararına faaliyet gösteren ve Birleşmiş Milletler tarafından akredite olmuş bir dernek olma özelliği taşıyor. Türkiye’de 40 ayrı şubesiyle 81 ilin tamamına hitap eden Kimse Yok mu Derneği şu anda dünyanın 110 ülkesine ulaşmayı başardı. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşan dernek, yardımları gönüllüler aracılığıyla birinci elden ulaştırıyor.
Savaşların, sel felaketlerinin yaşandığı Sudan, Somali, Kudüs ve Pakistan’da temsilcilikleri bulunan Kimse Yok mu Derneği, din, dil ve renk ayırımı yapmadan ihtiyaç sahibi olan herkesin yardımına koşuyor.

Daha fazla insanın yarasını sarmayı amaçlayan Kimse Yok mu Derneği bu kapsamda gönüllüleriyle buluşma toplantıları gerçekleştiriyor. Toplantının ilki Kırklareli’nde, ikincisi ise Edirne’de gerçekleşti. Margi Otel’de düzenlenen toplantıya katılan bağışçı ve gönüllüler konferans salonunu tamamen doldurdu. Toplantılarla ilgili bilgi veren Kimse Yok mu Derneği Marmara Bölge Koordinatörü Celal Türkoğlu, amaçlarının dünyanın neresinde bir gözyaşı varsa onu silmek olduğunu söyledi. İstanbul Şubesi bölgesinde yer alan Trakya illerindeki gönüllülerle buluşma toplantıları düzenlediklerini anlatan Türkoğlu, “Bölgedeki gönüllülerimizle, bağışçılarımızla buluşuyoruz. Derneğin yaptığı faaliyetlerle ilgili bilgi veriyoruz. Derneğin tanıtım CD’lerini seslendiren sanatçımız Bedirhan Gökçe aramızda.” dedi.

Trakya’ya büyük önem verdiklerini ifade eden Türkoğlu, bölgede yılda bir iki kere sel felaketinin yaşandığını kaydetti. Yaşanan sellerin ardından bölgeye yardım eli uzattıklarını dile getiren Türkoğlu, Ramazan öncesinde de bölgeye yönelik çok ciddi çalışmalarının olduğunu açıkladı.

Kimse Yok mu Derneği Trakya Bölge Koordinatörü Ahmet Yıldırım da derneğin dünyada, Türkiye’de ve Edirne’de yaptığı faaliyetler hakkında bilgi vermek istediklerini belirtti.
Gönüllüler ve bağışçılarıyla gönül köprüsünde buluştuklarını dile getiren Yıldırım, onların daha güzel faaliyetlere imza atması için böyle bir program gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Yaklaşık 1,5 saat süren programda Kimse Yok Mu Derneği Marmara Bölge Koordinatörü Celal Türkoğlu’nun yardım yaptıkları ülkelerde karşılaştıkları birkaç örneği anlatması katılımcılara duygu dolu anlar yaşadı. Konuşmaların ardından radyo programcısı ve sanatçı Bedirhan Gökçe sahneye çıktı. Dernekle tanışma anını anlatan Gökçe, şiir ve sahne performansı ile izleyenleri bazen duygulandırdı bazen de tebessüm ettirdi. CİHAN

Yorumlar