Kimse Yok Mu Derneği 11 TIR dolusu malzemeyi Suriye'ye gönderdi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan ve bir çok sivil toplum kuruluşunun desteklediği 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında Kimse Yok Mu’nun yaklaşık 1,5 milyon liralık 11 TIR'lık malzemesi Kilis’ten yola ç.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu Derneği 11 TIR dolusu malzemeyi Suriye'ye gönderdi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan ve bir çok sivil toplum kuruluşunun desteklediği 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında Kimse Yok Mu’nun yaklaşık 1,5 milyon liralık 11 TIR'lık malzemesi Kilis’ten yola çıktı.

Suriyeli mültecilere umut olacak hayati önem taşıyan 11 TIR'dan oluşan yardım malzemesi Koordinatör Vali Veysi Dalmaz ve Kilis Vali Yardımcısı Tolga Toğan’ın katılımı ile Öncüpınar Sınır Kapısı ve Suriye sınırı arasında oluşturulan tampon bölgede oluşturulacak olan çadır kente doğru hareket etti. Isı yalıtımlı ve su geçirmez çadırların da aralarında bulunduğu yardım malzemeleri tampon bölgede savaştan etkilenen başta çocuk ve kadınlar olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Kimse Yok Mu’nun gönderdiği 11 TIR yardım malzemesi 500 çadır, 125 ton un, çocuk bezi, mama, bisküvi, şampuan gıda malzemesi ve 7 bin adet battaniyeden oluşuyor.

Suriye’de kış mevsimiyle bastıran aşırı soğuklar ve temel gıda ve ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta zorlanan binlerce kişiyi ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Kimse Yok Mu Genel Sekreteri Savaş Metin, “Öncüpınar Sınır Kapısı ve Suriye sınırı arasında oluşturulan tampon bölgede oluşturulacak çadır kentte barınma ve gıda gibi en önemli iki problem var. Biz bu problemi çözmek için yardım TIR'larımızı bölgeye gönderiyoruz. Barınma problemini çözmek için ısı yalıtımlı, yağmur ve su geçirmez çadırlar gönderiyoruz. Bu çadırlar sayesinde Suriyeli kardeşlerimiz soğuk kış şartlarından korunmuş olacaklar” diye konuştu.

Koordinatör Vali Veysi Dalmaz ise “Suriye’de şuan çaresizliğin çaresizliği yaşanıyor. Yermük tarafında 80'den fazla insanın ölmesiyle bir dram yaşanıyor. Orada sadece insanlar silah altında değil, yıkık binaların altında değil, olduğu yerde yiyecek bir şey bulamayarak hatta öyle söylediler ağaçlarda yiyecek yaprak bile kalmadı diyen bu insanlara bu yardımların ne kadar elzem olduğunu bilmeniz lazım. Suriye’ye yardım götüren bu sivil toplum kuruluşlarını yürekten kutlamak gerekiyor.“ diye konuştu. CİHAN

Yorumlar