Kimse Yok Mu, 500 Suriyeli aileye yardım götürdü

Kimse Yok Mu Derneği, gönüllerden oluşan 63 kişilik ekiple 500 Suriyeli aileye gıda, temizlik ve barınma malzemesi yardımı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kimse Yok Mu, 500 Suriyeli aileye yardım götürdü

Kimse Yok Mu Derneği, gönüllerden oluşan 63 kişilik ekiple 500 Suriyeli aileye gıda, temizlik ve barınma malzemesi yardımı yaptı. Suriye’de Beşar Esed güçlerinin evlerine attığı bombayla eşini kaybeden Amal Raie de çocukları ve torunlarıyla aynı evde kalıyor. Gelen yardımlarla ayakta durduklarını belirten Raie, Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür etti. Dernek kayıtlarına göre İstanbul’da 150 bin Suriyeli mülteci yaşıyor.

Suriye’de yaşanan iç savaşta mağdur olan ailelere Kimse Yok Mu Derneği’nin yardımları devam ediyor. Bugün de dernek için çalışan gönüllüler, yardıma muhtaç Suriyelilerin yanındaydı. Kimse Yok Mu Derneği Boğaziçi Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Özcan Özçelik, bu güne kadar Suriyeli mültecilere 250 TIR civarında yardım yaptıklarını söyledi. Özçelik, “Son olarak Başbakanlık’ın düzenlediği ‘Sana ihtiyacım var’ kampanyasına da bölgeye 50 TIR yardım malzemesi gönderildi. Şu anda İstanbul’da 150 bin civarında Suriyeli mülteci bulunuyor. Aylık gıda battaniye yardımları devam etmektedir. Bugün de 63 gönüllüyle beraber yaklaşık 500 aileye yardım ulaştırıldı. Burada da aynı evde 3 aile yaşıyor. Gönüllülerimize buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yardım kolilerinde gıda paketinde un, şeker, yağ gibi temel ihtiyaç maddeleri, temizlik paketinde sabun, deterjan ve çeşitli temizlik malzemeleri olduğunu belirten Özçelik, ayrıca battaniye ve çocuklara oyuncak getirdiklerini söyledi. Özçelik, bu şekilde Türkiye’nin her yerinde yardım dağıtılmaya devam ettiğini kaydetti.

Ziyaretine gittikleri ailelerin temel problemlerinin barınma ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Özçelik, şöyle devam etti: “İstanbul’da ev kiraları zaten yüksek. Bazı fırsatçılar da bu durumu değerlendirip bir iki göz evlere 700 lira kira alıyor. Mültecilerin kanunlar çerçevesinde çalışma izinleri olmadığı için mağdur durumdalar. Elektrik, su ve doğalgaz ihtiyaçları hat safhada. Kimse Yok Mu Boğaziçi şubesi olarak, Gaziosmanpaşa’dan Sarıyer’e kadar 12 ilçede mağdur vatandaşlarımızın yanında Suriyeli mültecilere de yardım yapmaya çalışıyoruz. Kalacak yeri olmayan, mağdur durumdaki Suriyelilerin derneğin web sayfasından telefonlara ulaşabilirler.”

Kendilerine başvuran yardıma muhtaç mültecilerden pasaport, yoksa Türkiye’ye giriş izin belgelerini istediklerini ifade eden Özçelik, bu evraklar olmadan resmi olarak yardımları başlatamadıklarını da söyledi.

Evlerine yardım ulaşan Amal Raie, eşini evlerinin avlusuna düşen bombalı saldırıda kaybettiğini söyledi. Bir ay önce İstanbul’a geldiklerini belirten Raie, yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı: “Halep’ten savaştan kaçtık. Evimizin avlusuna bomba düştü. Kilis’ten girerek İstanbul’a ulaştık. İstanbul’a ulaşmakta çok zorluk çektik ancak buraya gelince bize yardımcı oldular. Eve ilk geldiğimizde hiç bir şeyimiz yoktu yerde yattık. Daha sonra komşular bize üstünde yatacak bir şeyler verdi. İstanbul’da bize yardımcı olanlara ve Kimse Yok Mu Derneği’ne çok teşekkür ederim. Burada kira pahalı, faturalar çok pahalı. Çocuklarım çalışamıyorlar. Onlara iş istiyorum.”
CİHAN

Yorumlar