Kimliğini kaybetti, başına gelmeyen kalmadı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kimliğini kaybeden Cevdet Kabay (34), yaklaşık 10 yıldır işlemediği suçlardan dolayı adına açılan onlarca davada suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kimliğini kaybetti, başına gelmeyen kalmadı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kimliğini kaybeden Cevdet Kabay (34), yaklaşık 10 yıldır işlemediği suçlardan dolayı adına açılan onlarca davada suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Tatvan ilçe sanayisinde kaporta tamircisi olarak çalışan Kabay, 2005 yılında içinde nüfus cüzdanı ve ehliyeti bulunan cüzdanını kaybetti. Cüzdanını bulamayan Cevdet Kabay, kimlik ve ehliyetinin dolandırıcıların eline geçmemesi için hemen tedbirini aldı. Yerel gazeteye kayıp ilanı veren Kabay, ardından nüfus müdürlüğünden yeni kimliğini, emniyet müdürlüğünden ise ehliyetini çıkardı. Kaybolan ehliyet ve kimliğini kurtardığını düşünen Kabay’ın hayatı ise o günden sonra tamamen değişir ve kabusa döner.

Yeni kimliği ve yeni ehliyetiyle hayatına devam eden Kabay, aradan birkaç yıl geçtikten sonra adına alınmış faturalı 8 cep telefonu hattının faturalarını ödemediği gerekçesiyle icralık olduğunu öğrendi. İcralık olduğunu öğrenen Kabay’ın hukuk mücadelesi ise o gün başlar. Kabay, hukuk önünde suçsuzluğunu ispatlamak için çalışırken, bu kez de İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Ankara, Sivas, Gaziantep, Mersin, Konya, Bitlis, Erzurum, Yozgat ve Giresun gibi 15 ayrı ilde kimliği üzerine araç kiralandığı, kiralanan araçların geri verilmediği, aksine kiralanan araçlarla kapkaç ve hırsızlık yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye verildiğini öğrenir. Cevdet Kabay’ın başına gelenler bunlarla da sınırlı kalmaz. Aradan çok geçmeden bu kez yine kaybettiği kimlik kullanılarak, İstanbul’da adına paravan şirket açıldığını ve şirketin iflas ettirildiği, bu nedenle adına yüksek meblağda borç kaldığını ve dava açıldığını öğrenir. Hatta İstanbul’da adına ev kiralandığını ve eve telefon çekildiğini öğrenir.

Kimliği kullanılarak işlenen suçlara yavaş yavaş alışan Cevdet Kabay, bu kez farklı bir haber alır. Cevdet Kabay’ın kimliğini kullanan kişi ya da kişiler, İzmir’de bir kavgaya karışır ve polis tarafından gözaltına alınır. Kavga edenlerden birinin üzerinden Cevdet Kabay’a ait kimlik ve kimlik üzerinde ise kavga eden kişinin resminin yapıştırılmış olduğu kimlik çıkar. Yine işin ilginç tarafı kavgaya karışan bu kişi Kabay’ın bilgileriyle ifade verir. Bu da yetmezmiş gibi kavgadan dolayı Kabay adına İzmir’de açılan davada, defalarca Kabay kimliğiyle mahkemede hakime ifade verir ve davadan beraat eder.

Kimliğini ve ehliyetini kaybettiği 2005 yılından sonra başına gelmeyen kalmayan Kabay, tüm olanlar yetmezmiş gibi girdiği birçok davadan beraat etmesine karşın, 15 değişik ilde kiralanan araçların geri getirilmemesi ve bu araçlarla kapkaç ve hırsızlık yapılması nedeniyle adına açılan davada 7 ay hapis cezası alır ve cezasının 1 ayını Van’da hapis yatar, geri kalan kısmını ise denetimli serbestlikten faydalanarak dışarıda geçirir.

“10 YILDIR İŞLEMEDİĞİ SUÇLARDAN YARGILANIYOR”

Yaklaşık 10 yıldır işlemediği suçlardan dolayı adına açılan onlarca davada suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışan Cevdet Kabay, şimdi en çok dolandırıcıların bundan sonra başına ne iş açacağını kara kara düşünüyor. Kabay’ın en büyük korkusu ise halen dolandırıcıların elinde bulunan kimlikle bir gün kendisini ölmüş olarak göstermeleri. Cevdet Kabay, şimdi dört gözle adına açılan onlarca davadan beraat edip suçsuzluğunu kanıtlayacağı günü bekliyor.

Son 10 yıldır başına gelmeyen olayın kalamadığını belirten mağdur Cevdet Kabay, “Yarın başıma ne gelecek, hangi davada yargılanacağım bilemiyorum. Mağdur durumdayım. Ne yapacağımı bilemiyorum. İşlemediğim suçlardan dolayı yargılanmak artık psikolojimi bozdu. Bu konuda yardım bekliyorum.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar