Kilo vermek isteyenlere adımölçer dağıtılıyor

Sağlık Bakanlığı, obeziteye karşı sağlıklı yaşam için 2014 yılını "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" yılı ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Kilo vermek isteyenlere adımölçer dağıtılıyor

Sağlık Bakanlığı, obeziteye karşı sağlıklı yaşam için 2014 yılını "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" yılı ilan etti. Bu kapsamda Sivas'ta, Halk Sağlığı Müdürlüğü aracılığıyla Aile Sağlığı merkezlerine adımölçer (pedometre) dağıtıldı. Adımölçerler, aile hekimleri tarafından, sporla kilo vermeyi önerdikleri vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor.

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, yaptığı açıklamada vatandaşları harekete geçirecek etkinlikler düzenlediklerini söyledi: “Bunlardan bir tanesi de periyodik olarak ayın son pazar günleri yaptığımız yürüyüş. Buna ocak ayında başladık, bu ayın son Pazarı olan 23 Şubat tarihinde, teması ‘Ev Hanımları’ olan yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Ev hanımlarıyla sınırlı olamayacak, tüm halkımız davetli. Geniş katılımlı bir yürüyüş olmasını ümit ediyoruz. Bunun için yürüyüş güzergâhı olarak 4 Eylül Stadı'nı seçtik. Küçük bir sürprizimiz de olacak, yürüyüşe katılanların içinden üç kişiye çekilişle birer hediye çeki verilecek.”

Bakanlığın, sağlıklı yaşam için vatandaşlara dağıtılmak üzere illere adımölçer gönderdiğini aktaran Halk Sağlığı Müdürü Sağlam, “Bu aktivasyonlarımızın daha da değer kazanması, Sağlık Bakanlığımız'ın girişimiyle bütün Halk Sağlığı müdürlükleri aracılığıyla 175 aile hekimimize 80'er adet düşecek şekilde Aile Sağlığı merkezlerine, 15 bin civarında adımölçer dağıtıldı. Aile hekimleri, beden kitle endeksi uygun olan kilolu ya da obez diyebileceğimiz vatandaşlarımıza, sporla kilo vermeyi önerdikleri kişilere bu adımölçerleri dağıtıyor.” dedi. Bunun, kilo vermek isteyenlerin motivasyonunu bir ölçüde arttıracağını düşündüklerini belirten Uzm Dr. Sağlam, “Şu an bütün il ve ilçe merkezlerindeki Aile Sağlığı merkezlerinde bu uygulama başlatılmış durumda. Bizlere düşen, bu adımölçerleri işlevsel hale getirmek. Her gün yarım ile bir saat arasında düzenli yürüyüşler yapmalarını sağlamak. İnşallah halkımız harekete geçer.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar