Kilis ve Adıyaman'da 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Kilis ve Adıyaman'da, darbe girişimine tepkiler sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Kilis ve Adıyaman'da 'demokrasi nöbeti' sürüyor
Kilis ve Adıyaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler devam ediyor.

Kilis Valiliği ve Belediyesinin çağrısı üzerine Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan aralarında Suriye ve Filistinlilerin de bulunduğu binlerce kişi, darbe karşıtı sloganlar atıp tekbir getirdi. Kentin farklı noktalarında toplanan şoförler, konvoy oluşturdu. Kamu binaları ve evler, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Meydanda toplananlara Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Memur-Sen ile iş adamları Mehmet Metin ve Adnan Erdoğan çeşitli ikramlarda bulundu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

İl Müftülüğü personelince dua okundu. Vatandaşlar ve yaz Kur'an kursu öğrencileri de darbe girişimine karşı yazdıkları şiirleri seslendirdi.

Suriyeli Doç. Dr. Mustafa Sattuh, 15 Temmuz darbe girişiminin çok kötü ve korkutucu olduğunu belirtti.

Korkutucu olanın yapılan girişimin asıl hedefinin İslam olduğunu anlatan Sattuh, şöyle konuştu:
"Allah’a şükür Türkler çok akıllı, Türk bayrağı altında bir araya geldiler ve Allah Türkiye'yi kurtardı. İnşallah Türkiye halkı ömür boyu özgür bir şekilde yaşar çünkü Türkiye İslam’ın temsilcisi. Bazı güçler Ortadoğu'da güçlü ve büyük bir İslam ülkesi istenmiyor. Bizim ve Türklerin düşmanı aynı.
Türkiye bizim de ülkemiz. Sanki ailemin içerisinde yaşıyorum. Benim ailemden burada kimse yok. Ben buraya tek başıma geldim. Sanki ben Humus’ta yaşıyorum. Kilis benim için memleketim Humus gibi. Türkiye için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Gerekirse Türkiye için boynumuzu bile veririz."

Abir Veşo ise Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdikleri için meydanlara indiklerini söyledi.

Türklerin kendilerine her zaman kardeş gibi davrandığını bu nedenle meydanlarda olmaları gerektiğini düşündüklerini ifade eden Veşo, Cumhurbaşkanı Erdoğan tamam diyene kadar meydanlarda olacaklarını ve kalplerinin her zaman Türk kardeşleri için atacağını dile getirdi.
Hüseyin Özcan da ilk günden bu yana meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuklarını anımsatarak "Reisimiz tamam diyene kadar buradayız. Bizi birbirimize bağlayan ve İslam’a sancaktarlık yapmış bir ülke, 3-5 çapulcunun oyunuyla ve kalkışmasıyla yıkılabilecek değil. Bizi birbirimize bağlayan bir sürü değerimiz var. Çok şükür dinimiz, Allah’ımız, kıblemiz ve vatanımız bir. Bu vatanı kimse bölemeyecek. Biz de bir nefer olarak bu vatanı hiçbir şekilde böldürtmeyeceğiz." dedi.

- Adıyaman

Adıyaman'da FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Valilik önündeki meydanda toplanan yaklaşık 40 bin kişi, bekleyişe devam ediyor. Akşam saatlerinde toplanmaya başlayan vatandaşlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle geldikleri alanda darbe girişimini protesto etti.

Demokrasi nöbetinin sürdüğü meydanda Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Yorumlar