Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törende kriz

Fuar İzmir'in açılış törenine Vali Mustafa Toprak'ın yerine yardımcısının katılması tören alanındaki vatandaşların tepkisini çekti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törende kriz

İzmir için bugün ciddi bir tören düzenleniyor. İki sene evvela temeli atılan Fuar İzmir 400 milyon liralık bir yatırımla tamamlandı. Törene CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Ancak, Türkiye ekonomisi için ciddi bir işlev görmesi beklenen Fuar İzmir'in açılış törenine Vali Mustafa Toprak'ın katılmaması protestoya sebep oldu. Vali Toprak'ın diğer bir programı yer aldığı yönündeki izahatya, törene gelenlar reaksiyon gösterdi.

VATANDAŞLARI KOCAOĞLU SAKİNLEŞTİRDİ

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yerine Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can katıldı. Vali Yardımcısı Can'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye yöneldiği sırada, dinleyiciler içinde protesto sesleri arttı. Vali Mustafa Toprak'ın açılışa katılmaması reaksiyon topladı, alkışlı protestoya "yuh" sesleri karıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ayağa kalkarak tepkileri dindirdi. Konukları elleriyle 'Sakin' göstergesi yaparak sakinleştirdi.

VALİ TOPRAK, BAKAN AVCI İLE

Fuar İzmir açılışına katılmadığı için protesto edilen İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın nerede yer aldığı öğrenildi. Vali Toprak'ın, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katılımı ile gerçekleştirilecek saat 11.00'deki, Umut Okulu (Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı hususi Eğitim Merkezi-Otizm Okulu) ziyaretinde yer aldığı valilik kaynaklarından öğrenildi.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar