Kılıçdaroğlu'nun Çarpıcı İddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili yayınlanan görüntüleri izlerken görüntüye alındığını ve o video kaydını izlediğini idd

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun Çarpıcı İddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal kasetiyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın 'MİT'e talimat verdim, konu aydınlanacak" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Genel başkan olduktan sonra Başbakan Erdoğan'ın MİT'e böyle bir talimat vermediğini ifade ettiğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Hiç yalanlamadı ve gerçekten de Erdoğan MİT'e böyle bir talimat vermedi. Çünkü böyle bir talimat verse kesinlikle MİT gidip asıl fail olarak onu yakalayacaktı, bulacaktı onu. Daha sonra pek çok iftiralar atıldı. CHP'ye atıldı. O yaptı, bu yaptı, şu yaptı diye. Ben gözlerimle gördüm. Gözlüğünü takıp o kasetleri izlediğini gözlerimle gördüm. Bir değil birden fazla kaseti izlediğini." 
Kılıçdaroğlu, "Nerede gördüğünüz?" sorusuna "Ben onu açıklayamam" diye cevap verirken "Video kaydı mı vardı ?" soruna ise "Video kaydı. Dizüstü bilgisayarda Erdoğan'a izlettiriliyor ve konuşuluyor. İnternette yayınlanan ses kayıtları. İzletenler aynı zamanda Erdoğan'ı da görüntüye alıyorlar. Dizüstü bilgisayarın üstündeki kameradan Erdoğan'ı da görüntüye alıyorlar. O konuşmalar internete düşen konuşmalardır" diye cevap verdi. 

O GÖRDÜĞÜM GÖRÜNTÜDE ERDOĞAN'IN ELİYLE GÖZLÜĞÜNÜ TAKARKEN NASIL İZLEDİĞİNE DAİR FOTOĞRAF İNTERNETE DÜŞTÜ

Görüntülendiğinden Başbakan'ın haberi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Çıkıyor diyor ki, 'Benim haberim yoktu. Ben onları kaldırttım.' Açıkça yalan söylüyor. Bu kadar aşağılık yalan söyleyen başka bir insan daha görmedim. Nasıl yalan söylüyorsun bu kadar kolay şekilde. Olay medyaya yansıdı, malum görüntüler vesaire felan. O gördüğüm görüntüde Erdoğan'ın eliyle gözlüğünü takarken nasıl izlediğine dair fotoğraf internete düştü. Benim gördüğüm videonun başıydı o. Umarım önümüzdeki günlerde düşer ve Erdoğan'ın nasıl bir adam olduğunu bu millet görür."
Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunu ne zaman izlediniz? sorusana, "Ben zaman vermek istemem" diye cevap verdi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE GÖRÜCEKSİNİZ DAHA NE PİSLİKLER ORTAYA ÇIKACAK"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Sayın Baykal, görüntüyü biliyor mu?" soruna ise "Biliyor. O nedenle Erdoğan'ı mahkemeye verdi. Dediğim gibi, Erdoğan bu konuda hep yalan söyledi. Başka bir kasetle ilgili bir iki gün daha beklersek daha net görüntü elde ederiz. Türk siyasetinde böyle bir ahlaksızlık hiç olmamıştır. Bizim siyasetimizde kişilerin özel hayatına hiç girilmemiştir. 'Ben engelledim' diyor yayınlanmasını. Peki sen değil miydin 'Bu özel değil özel geneldir genel' diyen bu adam değil miydi? Af edersiniz yani adam diyorum da bu zat değil miydi? Bu söylüyordu. Özel hayat madem bu kadar saygılıydın oralardan kaldırdın. Meydan meydan dolaşıp bunu diline dolamadın mı? Ahlak kırıntısı var mı, diye gerçekten merak ediyorum? Ahlak kırıntısı var mı diye. Önümüzdeki süreçte göreceksiniz daha ne pislikler ortaya çıkacak. Siyaseti siz ahlak üzerine inşaa etmezseniz, kiri size bulaşır. Zaten bulaştı. Her türlü hakareti yapıyor. Hakaret yaparak kurtulacağını sanıyor. Yok öyle bir şey, bunun hesabını verecek. Çünkü neden biliyor musunuz, yürekten inanıyorum Allah büyüktür. Haksızlık yaparsanız bir gün gelir onun hesabını verirsiniz" şeklinde cevap verdi.
Kılıçdaroğlu, "Baykal'a kaset komplosu meselesi sayın Başbakan'ın izni ve onayı ile olmuştur derken bu görüntüye dayalı mı söylediniz?" şeklindeki soruya da "Evet, görüntüye ve konuşmalara. O kadar ilginç bir suratla izliyor ki insan bakınca yazıklar olsun diyesi geliyor. Zaten diyoruz yazıklar olsun" diye cevap verdi.

Yorumlar