Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Önümüzdeki Salıyı Bekleyin

Başbakan Davutoğlu'na 'Bu ülkenin 77 milyon yurttaşı fişlendi mi fişlenmedi mi?' diye soran CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Fişlenmedi diyorsa önümüzdeki salıyı bekleyin' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Önümüzdeki Salıyı Bekleyin

Partisinin küme toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarı koltuğuna peş dönmesine reaksiyon gösterdi. 'Orası senin babanın çiftliği mi?' diye soran Kılıçdaroğlu, 'Milli İstihbarat Teşkilatı ulusal olmak zorundadır, peş bahçesi olamaz. Hakan Fidan'ın geriye dönüşü doğru değildir. Herkes bunu böyle bilsin. Hükümet vesayet altındadır. Gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri Bakanı diyordum; şimdi söylüyorum, en çapsız Başbakan.' dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ SALIYI BEKLEYİN'

Davutoğlu'na 'Bu ülkenin 77 milyon vatandaşı fişlendi mi fişlenmedi mi?' diye soran Kılıçdaroğlu, 'Fişlenmedi diyorsa önümüzdeki salıyı bekleyin.' ifadelerini kullandı.

CHP'nin TBMM küme toplantısı öncesi Yalova İl Örgütü, çiçek dağıttı. Hatay'daki Gezi eylemleri esnasında öldürülen Abdullah Cömert'in abisi ise toplantı öncesi atılan sloganlara reaksiyon göstererek halkın sorunlarına sahip çıkılmasını istedi. CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye '7 Haziran'ın Başbakanı' diyerek çağırma edildi. Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Caner Yedidünya, Eren Erdem ve Dursun Çiçek'e parti rozeti taktı. 10 Mart 1972 tarihinin fazla aşırı mühim olduğunu, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesine karar verildiği gün olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, onları unutmayacaklarını söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe yer veren Kılıçdaroğlu, kadınlardan seçme ve seçilme hakkını sağlayan CHP'nin unutulmamasını istedi. 'Hiçbir CHP'li, kadına saygı duymuyorum, kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum diyemez.' diyen Kılıçdaroğlu, Osmanlı'da yurttaşlık olmadığını, padişahın kulu olduğunu belirterek Cumhuriyetle beraberinde yurttaşlığın ortaya çıktığını anlatım etti.

'EN BÜYÜK YALANCI KAÇAK SARAYDA OTURUYOR'

'Kadını diri olmayan bir toplumun kendisi asla diri olamaz.' diyen Kılıçdaroğlu, bu nedenle kadına ciddiyet verildiğini kaydetti. Kadının siyasi ve sosyal hayatımızın her sahasında olmak durumunda olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, kadının her bölgede bulunduğu benzeri siyasette de olması gerektiğini vurguladı. CHP şekilde kadınları vekillikte birinci sırada göstereceklerini kaydetti. '12 yılda bizim kadının çektiği acıyı kimse çekmemiştir.' diyen Kılıçdaroğlu, 7 bin 127 kadının öldürüldüğünü vurguladı. Hayatlarının yalan üstüne inşa edildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Kabataş olayına yer vererek 'Kadın üstünden topluma kin ve nefreti aşılıyorlar. Bizim toplumumuzu gayet iyi biliriz, kadına saygılıdır. Bunların yaşamı ve söylemleri yalan üzerne inşa edilmiştir. En kocaman yalancı da kaçak sarayda oturmaktadır.' diye konuştu. Kabataş olayının serüvenini ifade eden Kılıçdaroğlu, araştırmalara karşın hepimizin müşterek görüşünün böyle bir olayın yaşanmadığının olduğunu anlatım etti. 'Utanmadan sıkılmadan bu vakayı dile gtiriyorlar. Çünkü kimse kusura bakmasın onlarda ar damarı yoktur.' diyen Kılıçdaroğlu, 100 bireyin düzenlediği bir saldırıda faillerin yakalanamadığını anlatım etti. 'Bu kadar beceriksiz bir hükümet olur mu?' diye soran Kılıçdaroğlu, konuya ait yazılan bucak yazılarının yazarlarını eleştirerek 'Sizde vicdan, ahlak, namus, din, iman, kitap mevcut mı?' sorusunu yöneltti.

'AKP'DEN KURTULMA ZAMANI GELDİ'

Şanlıurfa'da yaşadığı bir manzarayı aktaran Kılıçdaroğlu, sağlıkta bir devrim yaşanmadığını dile getirerek 'Ayakkabı kutularında, nakit kasalarında devrim yaptılar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı nasıl çalınır, kul hakkı nasıl yenir; orda devrim yaptılar.' biçiminde konuştu. AK Parti'den kurtulmanın devrinin geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, sağlıkta dönüşümün faturasını açıkladı. 69 yılda ilk kere bebek ölüm oranının arttığını anlatım eden Kılıçdaroğlu, kaçak saray yaptıracaklarına Şanlıurfa'ya hastane yapılsaydı bu tablonun yaşanmayacağına dikkat çekti. Milliyetçiliğin ayaklar altına alındığının söylendiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Milliyetçilik o değildir. Milliyetçilik, senin ülkende çiftçi ekecek, fabrika işleyecek, her evde rahatlık ve sulh olacak. Bunu yapabilir misin; yapamazsın. Kim yapar, CHP yapar.' ifadelerini kullandı. CHP'nin şeker işçilerini sarp ve onurlu yapacağını kaydetti.

'ETKİSİZ ELEMAN BİR BAŞBAKAN'

'AKP'nin ürettiği tüm politikalar çökmüştür. AKP bundan böyle ülkeyi yönetemiyor. Yönetme aczine düşmüştür.' diyen Kılıçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa edip sonra yine peş gelmesini eleştirdi. 'Orası senin bababın çiftliği mi?' diye soran Kılıçdaroğlu, 'Milli İstihbarat Teşkilatı ulusal olmak zorundadır, peş bahçesi olamaz. Hakan Fidan'ın geriye dönüşü doğru değildir. Herkes bunu böyle bilsin. Hükümet vesayet altındadır. Vesayet altında bir Başbakan vardır. İradesi koskoca bir sıfırdır, iradesi yoktur. Bir kişiyi dahi istifa ettirip seni mebus yapacam diyor, sonra fırçayı yeyince vazgeçiyor. Etkisi sıfır. Etkisiz eleman bir Başbakan var. Gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri Bakanı diyordum; şimdi söylüyorum, en çapsız Başbakan.' dedi. Başbakan Davutoğlu'nu açık tyükselişmaya çağırma eden Kılıçdaroğlu, 'Abisinin ailesiyle birlikte, herzaman beraberinde gelsinler. Ayakkabı kutuları, kasaları. dört bakanı da alabilirler.' ifadelerini kullandı. Ekonomik veriler ve dolar yükselişini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, sorunun ülkenin iyi yönetilmemesi olduğunu kaydetti.

'SUİKAST İDDİASI DELİ SAÇMASI'

Sümeyya Erdoğan'a suikastın çılgın saçması olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, 'Yalancılıkla Müslümanlığı hayatının hiç bir çağında taraf yana düşünmedim. Bunların Müslümanlığı da yalancılık üstüne inşa edilmiştir. Çete oluşturarak suç işliyorlar. Havuz medyasının hepsi çetedir bizim gözümüzde. Bunun takibini yapacağız. Mahkemeye başvurduk.' diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun parti kapatmaları zorlaştıran teklifine de yer veren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 'Darbelere karşı isen, demokrasiden yana isen, 12 Eylül vuruş yasalarını savunmuyorsan, gel yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Anayasa değişikliğini yapalım. Sözüm söz, sözüm namus sözüdür. Gelir mi; gelmez. İradesi yok, sebebiyse vesayet altında. Koşarak abisinin yanına gider, ne diyorsun diye.'

'SALIYI BEKLEYİN'

Davutoğlu'na 'Bu ülkenin 77 milyon vatandaşı fişlendi mi fişlenmedi mi?' diye soran Kılıçdaroğlu, 'Fişlenmedi diyorsa önümüzdeki salıyı bekleyin.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar