Kılıçdaroğlu'ndan çok önemli uyarı

Berkin Elvan'ın ailesini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarımdan şunu istiyorum;Sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan çok önemli uyarı

Berkin Elvan'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu provokasyon uyarısında bulundu. Dün yaşamını yitiren Burak Can Karamanoğlu için de başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu," Dün yine olaylar olmuş. Yine İstanbul'da bir kardeşimiz daha hayatını kaybetmiş. O aileye de Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum.Bütün yurttaşlarımdan şunu istiyorum;Sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız" diye konuştu. 

EŞİYLE BİRLİKTE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu'yla birlikte Berkin Elvan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Saat 10:30'da Elvan ailesinin Okmeydanı'ndaki evine gelen Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı eşlik etti. Yaklaşık 15 dakika süren ziyaretin ardından dışarı çıkan Kılıçdaroğlu, mahalleliler tarafın alkışlandı. Uyarılar üzerine alkış durduruldu. Kılıçdaroğlu kısa bir açıklama yaptı. 

EVLAT ACISI

"Allah kimseye evlat acısı vermesin" diye sözlerine başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Anne acıyı henüz üstünden atmış değil. Baba da aynı şekilde. Aileye başsağlığı dileklerimizi ilettik. Bu güzel ülkede hiç kimsenin öldürülmesini istemeyiz. Hele hele çocukların ölmesini istemeyiz. Sabah ekmek almaya giden bir çocuğun bu şekilde öldürülmesi toplumun vicdanını karartıyor. Aileye başsağlığı dileklerimizi ilettik. Acılarını paylaşmaya çalıştık. Ama sonuçta ne olursa olsun kaybedilen bir evlat" diye konuştu. 

CHP LİDERİNDEN UYARI

Kemal Kılıçdaroğlu dün gece Okmeydanı'nda bir gencin daha öldüğünü hatırlatarak provokasyon uyarısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Dün yine olaylar olmuş. Yine İstanbul'da bir kardeşimiz daha hayatını kaybetmiş. O aileye de Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum.Bütün yurttaşlarımdan şunu istiyorum;Sakın ola ki provokasyonlara gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız. Bunun mücadelesini yapıyoruz zaten. Daha güzel bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye, bunu arzu ediyoruz. Bunun için çalışıyor, bunun için mücadele ediyoruz" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu açıklamanın ardından soru almadan Okmeydanı'ndan ayrılıp partisinin Kastamonu mitingine katılmak için havalimanına geçti.

Yorumlar