Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan’a: Belediye başkanlarını Aziz Kocaoğlu’na gönder

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan tam otomatik çok katlı otoparkın açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan’a: Belediye başkanlarını Aziz Kocaoğlu’na gönder

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan tam otomatik çok katlı otoparkın açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj göndererek, “Belediyecilik nasıl yapılıyor görmek istiyorsan belediye başkanlarını İzmir’e, Aziz Kocaoğlu’na gönder” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir kamu kurumunun yaptığı ilk tam otomatik çok katlı otoparkını tamamladı. Otoparkın açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı.

İzmir’in Alsancak semtinde yapıma tamamlanan ve Alsancak bölgesinin ihtiyacını karşılayacak tam otomatik otopark, Şair Eşref Bulvarı'ndaki Hocazade Camisi karşısında bulunan 939 metrekarelik arsada, 11 katlı ve 280 araba kapasiteli olarak inşa edildi. Otopark açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyecilik hizmetleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’a mesaj gönderen Kılıçdaroğlu, “İzmir’de yaşıyorsunuz. İzmirli olmak güzel bir şey. 81 ilden yurttaşımız İzmir’de. Huzurun ve barışın kenti gibi. Anadolu’nun batıya açılan kapısı. İzmir bizim tarihimizde pek çok şeye imza attı. Ulusal kurtuluş savaşında ilk kurşun atıldı, ilk iktisat kongresi burada yapıldı. Yine ilk büyük fuarın temelini attık. Büyük kentlerde otopark ciddi sorun. Ama yaratıcı, sorumluluk hisseden belediye başkanı çözmeye çalışır. Sayın Kocaoğlu her yerde örnek oldu. Bu ülkenin başındakine hep söylüyorum. Bir belediye hizmeti nasıl verilmek istiyor görmek istiyorsan senin belediye başkanlarını İzmir’e, Aziz Kocaoğlu’na göndereceksin. Hizmet kaça veriliyor o da önemlidir. Halkın parasını kullanıyoruz. Savurganca yapının içine girmeyeceğiz. Ramazan ayındayız. Kul hakkı yiyenlerin iktidar olduğu ülke iflah olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na da destek isteyen Kılıçdaroğlu, “Anadolu toprakları bereketli topraklardır. Bu topraklarda bereketi, barışı, kardeşliği ektik. Onun için diyorum ki ‘Ekmek için Ekmeleddin” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, otopark alanı olan yerin daha önce benzin istasyonu olduğunu belirterek, “Burası kapatılmıştı ama arsası sahibinde kalmıştı. Biz kamulaştırdık ve projeyi yaptık. İstanbul’da özel sektörün yaptığı, belediyenin yaptığı yarı otomatik otoparklar var. Bugünün ulaştığı tam otomatik sisteme ulaşan yok. Bir numaralı sistemi açıyoruz. Biz, 29 Haziran’da aktarmalı ulaşım sistemini başlattık. Kentin her noktasından gelen otobüsleri keserek merkezde dolaşan otobüs sayısını neredeyse üçte iki oranında azalttık. Dolayısıyla trafik rahatladı. Bunun ceremesi vatandaşlarımıza birden fazla binmek oldu. İlk olarak malum çevrelerden tepki aldık. İlk günden beri sistemi izliyor ve mükemmel hale getirmeye çalışıyoruz. Daha hızlı, dava güvenli ulaşım için çabalıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, Türkiye’de bir kamu kurumunun yaptığı ilk tam otomatik çok katlı otoparkı hizmete açıldı.

CİHAN

Yorumlar