Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti seçmenine: Ben sizinle o adamı aynı kefeye koymuyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanlar utanır ama ar damarı olmayan birisi utanma yetisini de kaybetmiştir.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti seçmenine: Ben sizinle o adamı aynı kefeye koymuyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanlar utanır ama ar damarı olmayan birisi utanma yetisini de kaybetmiştir. Meydanlara çıkıp oy istiyor. Buradan AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. Ben sizinle o adamı aynı kefeye koymuyorum. Sizler bu ülkenin onurlu yurttaşlarsınız. Size yoksullukla, rüşvetle, yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler sizler gidip oy verdiniz. Yasaklarla mücadele edeceğiz dediler. 17 Aralık Şeb-i Arus'ta onların maskeleri düştü gerçek ortaya çıktı ve sizleri bu hükümet kandırmıştır." diye konuştu.

Gün içerisinde Ardahan ve Erzurum’da düzenlediği mitinglerin ardından Erzincan’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililere seslenerek, Hükümeti eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Biz insanımıza ve ülkemize güveniyoruz. Kimseden korkumuz yok. Kimseden çekindiğimizde yok. Çünkü anlımız temiz. Çünkü yüreğimiz temiz. Daha düne kadar çıkıp kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı. Erzincan’dan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. İster başı açık olsun, ister başı kapalı olsun. Bütün kadınların benim başımın üzerinde yeri vardır." dedi.

Konuşmasında Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, size söz veriyorum Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında çiftçi için mazot 1,5 lira olacaktır. Kaynağı nereden bulacaksınız diyorlar? Kaynağı gördünüz değil mi? 17 Aralık operasyonuyla gördünüz. Başbakan’ın oğlunun evinde sabah yapılan görüşmeyle bir gerçeği gördük. Arkadaşlarım büyük ihtimalle o ses kayıtlarını size dinlettiler. ‘Bunlar montaj’ diyor. ‘Ey Kılıçdaroğlu senin de sesini montaj haline getireceğiz’ diyor. Eğer adam gibi adamsan sözünün arkasında duruyorsan, gerçi adam gibi adam olmadığını hepimiz biliyoruz. Allah aşkına kul hakkı yiyenden adam olur mu? Yolsuzluk yapandan adam olur mu? Şaibeli adamdan adam olur mu? Hırsızdan, kul hakkı yiyenden başbakan olur mu?" açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan’a Erzincan’dan seslenen Kılıçdaroğlu, "Devletin kayıtlarını yayınla, senin ne adam olduğunu bütün bir Türkiye görsün.” diyerek, “Başbakan ne diyordu? Yolsuzlukla mücadele edeceğim diyordu. Bunun bir bakanı vardı. Çıktı televizyonlara ben niye istifa edeyim, istifa edecekse Erdoğan istifa etsin. O talimat verdi ben yaptım dedi. Bunlar montaj mı? Türkiye'deki bütün televizyon kanalları yayınladı, bu nasıl montaj? Demek ki neymiş yalan söyleyen bir adammış o.” şeklinde konuştu.

Utanma duygusunun, sadece insanlara özgü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "İnsanlar utanır ama ar damarı olmayan birisi utanma yetisini de kaybetmiştir. Meydanlara çıkıp oy istiyor. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. Sakın ola ki şunu düşünmeyin, ben sizinle o adamı aynı kefeye koymuyorum. Sizler bu ülkenin onurlu yurttaşlarsınız. Size yoksullukla, rüşvetle, yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler sizler gidip oy verdiniz. Yasaklarla mücadele edeceğiz dediler. 17 Aralık Şeb-i Arus'ta onların maskeleri düştü gerçek ortaya çıktı ve sizleri bu hükümet kandırmıştır." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar