Kılıçdaroğlu, Yeşiller Partisi eş başkanıyla görüştü

Kılıçdaroğlu, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, Yeşiller Partisi eş başkanıyla görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile görüştü.

Almanya’daki siyasi partilerle temaslarda bulunmak ve seçmenlerle buluşmak üzere Berlin’e gelen Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ilk gününde muhalefetteki Yeşiller Partisinin Eşbaşkanı Cem Özdemir ile bir araya geldi.

Görüşmeye Yeşiller Partisinden Federal Meclis Başkanvekili Claudia Roth, Türkiye kökenli milletvekilleri Ekin Deligöz ve Özcan Mutlu, CHP’den genel başkan yardımcıları Selin Sayek Böke, Çetin Osman Budak ve Öztürk Yılmaz da katıldı.

Kılıçdaroğlu, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grup Başkanı Thomas Opperman ile de bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile de görüşecek. Görüşmeye Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’nun da katılması öngörülüyor.

Yarın Başbakan Yardımcısı ve SPD lideri Sigmar Gabriel tarafından kahvaltıda ağırlanacak olan Kılıçdaroğlu daha sonra Göç ve Mültecilerden Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ve Dışişleri Bakanlığı nezdindeki Devlet Bakanı Maria Böhmer ile görüşecek.

SPD Türkiye Koordinasyon Grubunun "AB-Türkiye ilişkileri ve son gelişmeler" başlıklı toplantısına katılması öngörülen Kılıçdaroğlu, Berlin'de yaşayan Türklerle bir araya geldikten sonra Almanya ziyaretini noktalayacak.

Yorumlar