Kılıçdaroğlu: Ülkeye getirdiğin yasakların hesabını vereceksin

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twetter’den sonra Youtube’un yasaklanmasını eleştirerek, “Başçalan’a söylüyorum, istediğin kadar yasak getir.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Ülkeye getirdiğin yasakların hesabını vereceksin

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twetter’den sonra Youtube’un yasaklanmasını eleştirerek, “Başçalan’a söylüyorum, istediğin kadar yasak getir. Kenan Evren yasak getirdi, görüyorsun sonunu. Sen de bu ülkeye getirdiğin yasakların hesabını vereceksin.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde Adanalılara seslendi. Konuşması sırasında Twetter’dan sonra Youtube’un da kapatılmasını öğrenen Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlar bir not iletti. Youtube’a yasak gelmiş. O ‘Başçalan’a söylüyorum, istediğin kadar engel getir. Kenan Evren getirmişti, görüyorsun sonunu. Sen de bu ülkeye getirdiğin yasakların hesabını vereceksin. Her şeye paralel yapı diyor. Senin bakanının koluna 700 milyarlık saati paralel mi taktı, bakanlarının çocuklarının odalarına paralel mi koydu. Oğluna paraları sıfırlamasını söylüyorsun, bunu paralel devlet mi tavsiye etti sana. Adamın bütün hayatı para üzerine kurulu.” diye konuştu.

"HIRSIZLIK YAPTIĞINI BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçimlerden sonra Adana’ya başbakan olarak geleceğini, ancak ondan önce 30 Mart'ta demokrasinin birinci adımını atacaklarını söyledi. Meydanlarda halkın ‘Hırsız Recep Tayyip Erdoğan’ diye slogan attığını, kendisinin de ‘Başçalan’ dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına hırsızlık yapmadı mı? Bütün dünya bilmiyor mu? Adana bilmiyor mu? Farkındasınız, biz de farkındayız. Dava açmış. Sanıyor ki korkacağız. Ayakkabı kutusundan korkan bir başbakandan korkulur mu? Manisa’da üniversite öğrencisinin çantasını açıyorlar ‘harsız var’ yazılı bir bez var. Polis, başbakana hakaret ediyorsun diye gözaltına alıyor. Çocuk altında Recep Tayyip Erdoğan yazmıyor ki diyor. Onun hırsız olduğunu, kul hakkı yediğini bütün dünya biliyor, ben de biliyorum, Adana da biliyor. Bizden aldılar, ayakkabı kutularına doldurdular. 17 Aralık Şeb-i Arus törenleri. Mevlana’nın Hakk'a yürüdüğü gün, saat 08.02’de oğlunu arıyor, evdeki paraları sıfırla diyor. Dünyanın hangi ülkesinde bir başbakan oğluna telefon edip ‘oğlum paraları sıfırla’ diye talimat verir. ‘Bunlar montaj’ diyor. Size söz, CHP iktidarında hiçbir bakanını kolunda 700 milyarlık saat olmayacak, hiçbir bakanını, çocuğunun yatak odalarında para kasaları olmayacak, içişleri bakanı oğluna telefon edip, oğlum evde ne var diyerek, 1 trilyon para olduğunu belirten konuşma olmayacak.” şeklinde konuştu.

"KAÇ LİRAYA DOYACAKSAN BULUP VEREYİM SANA DA MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞ"

Gençlere güvendiğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Gençler, size güveniyorum. 2.5 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Ya özgürlükten yana ya yasaklardan yana oy kullanacaksınız. Çünkü siz bir tweet attınız, başçalanı korkuttunuz, yasağı koydu. Bizim gençliğe başçalanın yasağı sökmez, aynı dakika yasağı kaldırdılar. Arkadaşlar kutularda sahte dolar getirmiş etrafa saçmışlar. Başçalan burada olsaydı etrafa saçılan sahte dolarları toplardı. Yiyorsun, çalışıyorsun doymuyorsun. Kaç liraya doyacaksan, uluslararası kampanya açacağım sana vereceğim, şu milletin yakasından düş. Kaça doyacağını tahmin eden var mı?“

"BU ÜLKEDEN KAÇACAK"

CHP’lilerin her birinden, daha önce kendilerine oy vermeyen bir kişiyi bulup ikna etmesini isteyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bu seçimler sıradan seçimler değil, ben çalışıyorum. Ama tek başıma benim çalışmam yetmez, beraber çalışacağız. AKP’ye geçen seçimlerde oy veren saygıdeğer vatandaşlarıma sesleniyorum. Siz ayrısınız, çalanlar, kul hakkı yiyenler, yetim hakkı yiyenler ayrı. Ben hükümeti eleştiriyorum, onları siz üstünüze almayın. Yoksulluğu bitireceğim demişti. Adana’da işsizlik var mı başçalan işsizlikten bahsediyor mu? Onun çoluk çocuğu iş sahibi, ne işi var para istifleme işi, kul hakkı yeme işi, topluma ihanet işi, alın terini sömürme işi var. İşsizliği biz önleyeceğiz. Bu ülkede haram parayla umreye gidenler, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen var. Paraları yediler. Siz meraklanmayın CHP iktidarının ayak sesleri geliyor, ilk sınavı yerel yönetimlerde vereceğiz. Sonra genel seçimler olacak. Göreceksiniz bu ülkeden kaçacak, Ömer El Beşir’in yanına kaçacak. O da yolsuzluk yapıyor, katliam yapıyor, adam öldürüyor. Nereye kaçarsa kaçsın bulup getireceğim, hesabını soracağım. Kardeşi kardeşe kırdırıyor, eline silah veriyor git kardeşi öldür diyor. Şimdi yeni ses kayıtları düştü, Başçalan’ın sesini merak ediyorum. Türkiye’yi eğer Suriye’ye sokarsa çok büyük bir yanlışın altına imza atar. Suriye’ye asker göndereceksen paraları istifleyen Bilal oğlanı gönder. Bilal’i parayı istiflemeye gönderir, Bilal askerlik yapmadı ki zaten.”

"ESNAF EMEKLİSİNİN MAAŞINDAN 5 KURUŞ KESİLMEYECEK"

Bahar ayının temizlik ayı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “30 Mart'ta bir temizlik daha yapacağız. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Başbakanlık koltuğunda oturan adam, kul hakkı diyene adam denir mi, ağzımızdan kaçtı kusura bakmayın. Başbakanlık koltuğunda oturan zat baş örtüsüyle siyaset yapıyordu. Onu elinden aldım. Adana’da fabrikalar kapandı başka yerlere gitti, işsizlik burada yoğun. Siyasette siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Engelli özürlü maaşlarını kestiler. Çünkü onlara lazım. Çiftçiye neden 5 liraya mazot veriyorlar Bilal oğlan parayı istiflesin diye. Mazot 1.5 lira olacak. Bir esnaf devlete yük olmaz. Emekli aylığıyla geçinemeyen esnafa ‘sen misin işine devam eden’ denilerek emekli aylığından yüzde 15 kestiler. Esnaf emeklisinin emekli ayılığından 5 kuruş bile kesilmeyecek. Alın terine güveniyoruz. Bu ülkeyi hırsızlardan korumanın kurtarmanın güzel bir yolu var. Geçen seçimlerde bize oy vermemiş bir vatandaşımızı bulacaksınız. Onu ikna edeceksiniz. Çocuklarınızı işsiz, yolsuzluk var, ülkenin kirli siyasetten ayrılması gerektiğini biliyorsunuz. O zaman Atatürk’ün partisinde buluşacağız deyin.” diye ifade etti.

"HÜKÜMET DÜNYAYI KANDIRDI"

Hükümetin, kendi seçmenini, Türkiye’yi, hatta dünyayı kandırdığını, herkese yalan söylediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Yalancıdan, hırsızdan başbakan olmaz. Vallahi de billahi de olmaz. İşsizlik var, çok sayıda Suriyeli var biliyorum. Onların mağduriyetini biliyorum, buna neden olanın ‘başçalan’ olduğunu, onları yerinden yurdundan edenin ‘başçalan’ olduğunu biliyorum. Atatürk; savaş zorunlu olmadıkça, cinayettir diyor. Ülkemizde barış istiyoruz, komşularımızla da barış içinde yaşamak istiyoruz. Çok dikkatli bir operasyon yapılmak isteniyor. Anketlerde manipülasyon yapılmak isteniyor. Bizim adayımız burada.” CİHAN

Yorumlar